Discussieavond Steenderen op de schop

STEENDEREN - Op 21 mei organiseert de Werkgroep Vitale Kernen Steenderen een discussieavond tussen deskundigen en bewoners van Steenderen. Tijdens de avond presenteren maar liefst drie experts: Marco Aarsen, Marcel Smink en Alphons ter Avest hun kijk op Steenderen. De avond wordt gehouden in basisschool de Pannevogel en start om 19.30 uur.

Marco Aarsen (adviseur mobiliteit en ruimte bij Goudappel), Marcel Smink en Alphons ter Avest (beiden beeldend kunstenaar) werken aan zeer uiteenlopende projecten in de openbare ruimte. Hun bevindingen zijn voer voor discussie en leggen de basis voor het dorpsplan. Alle bewoners van Steenderen worden hierbij uitgenodigd om mee te praten op deze discussieavond.

Hoe ziet Steenderen er over vijf jaar uit
De werkgroep kiest voor het maken van een dorpsplan als volgende stap. Het dorpsplan geeft richting aan verschillende projecten in Steenderen, zoals het dorpsplein, de inrichting van de wegen, het groen, identiteit van het dorp. Doel van het dorpsplan is om fijne plekjes in Steenderen te laten stralen en nieuwe fijne plekken toe te voegen om Steenderen meer verblijfskwaliteit te geven voor inwoners en bezoekers.

Vervolg
Het gesprek op 21 mei levert input voor de ontwikkeling van het dorpsplan.
Op 4 juli organiseert de werkgroep de volgende bijeenkomst waarin het dorpsplan centraal staat. Dan liggen er kaarten en beelden klaar om te aan te scherpen. Na de zomer is het dorpsplan klaar en kan de uitvoering starten.

Vrije inloop, aanmelden is niet nodig. Vraag ook buren om mee te gaan.


www.vitaal-steenderen.nl