Fietstocht voor enkele dappere fietsers

Vervolg van de voorpagina

STEENDEREN/BAAK - De uitgezette fietstocht van 5 of 25 kilometer, vanuit Steenderen en Baak, werd door een enkele dappere fietser bereden, maar de animo was dit jaar begrijpelijk laag. Voor de ouderen reed er een paardentram tussen Baak en Steenderen. Het vervoermiddel had ook een aantrekkingskracht op kinderen. Dus een aantal van hen stapten met hun ouders in en lieten zich naar het nabij gelegen dorp brengen. Naar de konings- en kleedjesmarkt in Steenderen. Door het mindere weer was het eerst rustig op de markt. Toch werden er wel zaken gedaan en gezweefd in de zweefmolen en gesprongen op het springkussen.

Of ze gingen naar de sportieve spelletjes zoals een rodeostier, ballonnenparcours, stormbaan of limbodansen in gymzaal Concordia in Baak. Eerst werd er nog door teams tegen elkaar gestreden, maar het wedstrijdelement werd losgelaten toen veel kinderen gewoon lekker gingen spelen op de verschillende speelattributen. Ook hier was er gratis chips en drinken en hadden de blije kinderen gezonde rode blossen.

De dag werd met feestmuziek afgesloten in het Wapen van Baak en bij Heezen in Steenderen. Verschillende keren werd er getoost op de jarige koning.