Poëzie met fluit en hobo op Kunstwandelroute

HUMMELO - Mario Cannas met Sardische fluit en Rob Wijnands met hobo zorgen samen met de dichters Lidwiene Vermeij en Margot Veldhuizen op zondag 5 mei voor de aankleding van de Kunstwandelroute op het landgoed Enghuizen in Hummelo. Het optreden vindt plaats van 14.30 tot 16.00 uur op de Poëzieklinkplek. De Hummelose Kunstwandelroute is iedere dag tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken tot en met Pinkstermaandag 10 juni. Langs de 3,5 kilometer lange wandeling over het landgoed staan 35 kunstwerken. De routebeschrijving annex catalogus is voor 5 euro verkrijgbaar bij hotel 'de Gouden Karper' aan de Dorpsstraat 9 in Hummelo of bij café 'FF naar Steef' aan de Dorpsstraat 1. Deze locaties zijn tevens het begin- en eindpunt van de route, die dit jaar haar 20ste editie beleeft. De Poëzieklinkplek is alleen op de zondagmiddag 'bemensd', maar verder op ieder moment de ideale plek om gedichten te lezen en te genieten van de stilte. De Poëzieklinkplek bevindt zich aan de route op 200 meter van De Klevenhorst, de boerderij waar bij slecht weer naar toe wordt uitgeweken.


Voorleesbrigade zoekt voorlezers

DOETINCHEM - Even helemaal verdwijnen uit het leven van alledag en genieten van een mooi verhaal dat voorgelezen wordt, dat is wat de Voorleesbrigade van Lang Leve Kunst en Naoberschap ouderen aanbiedt. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers die willen lezen in Oude IJsselstreek en Bronckhorst (Vorden e.o.).

De lezers gaan samen met een andere vrijwilliger zes keer naar een zorglocatie voor ouderen. Samen met een groepje luisteraars wordt de keus gemaakt van de voor te lezen verhalen. Een sessie van de Voorleesbrigade ziet er iedere keer weer een beetje anders uit, maar duurt afhankelijk van het aantal en de aandacht van de luisteraars ongeveer een uur. De voorlezer blijft daarna nog even napraten, want vaak maken de verhalen iets los bij de luisteraars.
Eén voorleeseditie duurt zes weken en speelt zich af op één locatie. Het voorlezen kan bijvoorbeeld worden aangevuld met zingen of gedichten voordragen, naar de voorkeuren van de vrijwilliger. Er wordt ook individueel voorgelezen, bij iemand thuis. Er worden handvatten aangereikt om er mooie sessies van te maken en er zijn jaarlijks workshops om kennis te vergroten. Aanmelden kan voor 10 mei melden via mail: info@gruitpoort.nl o.v.v. naam, e-mailadres en telefoonnummer, welke dagdelen beschikbaar zijn en of voorlezen in dialect mogelijk is. De Gruitpoort neemt vervolgens contact op voor een kennismakingsgesprek.