Om alvast in de sfeer te komen hees het stichtingsbestuur zich onlangs al in heuse lederhozen voor een fotosessie. Foto: J. Pellenberg Fotografie.
Om alvast in de sfeer te komen hees het stichtingsbestuur zich onlangs al in heuse lederhozen voor een fotosessie. Foto: J. Pellenberg Fotografie. Foto:

Stugge Veer Cross in 'Oktoberfest' sfeer

WICHMOND – Aan creativiteit ontbreekt het de groep mannen absoluut niet. Laat dat maar aan de organisatoren van de jaarlijkse Stugge Veer Cross in Wichmond over. Inmiddels is dit 'motorsportevenement' na drie jaar uitgegroeid tot een regionaal festijn dat zijn weerga niet kent. Menigeen wil er bij zijn. Als actief crosser of als bezoeker. Zeker op zondag 8 september als de cross omgetoverd wordt tot een heus 'Oktoberfest'. 'Dirndl, lederhozen, bier, bratwurst, sauerkraut, dicke titten en kartoffelsalat' zullen namelijk centraal staan.

Door Jan Hendriksen

"Nieuw is dat we dit jaar een thema aan het evenement hebben opgehangen. Alles zal in de 'Oktoberfest' sfeer omgetoverd worden. Muziek, catering en aankleding zal allemaal hierop aansluiten. Wichmond zal zondag 8 september getransformeerd worden tot München. Ons uitgangspunt is namelijk om zoveel mogelijk mensen in een 'dirndl' of 'lederhozen' op het terrein te hebben staan. Ook dagen we de crossers uit om zo origineel mogelijk voor de dag te komen. Onze slogan hebben we natuurlijk ook aangepast en is 'Jetzt gehts los'! Ons doel is om er wederom een gezellige boel van te maken. Dus haal je dirndl, lederhosen en Kreidler uit het vet en schaaf je Duitse vocabulaire een 'bisschen' bij. Gebruik voortaan de β en spreek commentator 'onze Gait' rustig aan met Herr Borgmann! En in plaats van 'Potdikke wat geet dat mooi hier' zal er 'Verdammt, dies ist super toll' klinken", zo verklaart Sebastiaan Hamer namens de Stichting Stugge Veer Cross met een vette knipoog. Om alvast in de sfeer te komen hees het stichtingsbestuur zich onlangs al in heuse lederhozen voor een fotosessie. Sebastiaan Hamer: "Helaas waren daar nog geen mooie dames in een dirndl bij. Daarom een mooi streven om dat op 8 september wel te hebben!".

Organisatie
Stichting de Stugge Veer Cross is ontstaan uit een groep jonge en minder jongemannen uit Wichmond en omgeving waarvan het merendeel lid is van Jong Gelre Vorden/Warnsveld, die een voorliefde hebben voor de motorsport. Daarnaast houden zij van gezelligheid en samen een biertje drinken.

Opgave
De Stugge Veer Cross zal weer op het kermis/evenemententerrein tussen De Lindenselaak en de Baakseweg plaatsvinden. Er kan onder voorbehoud ingeschreven worden in de volgende klasse: brommers, motoren tot 125 cc, motoren met meer dan 125 cc en de quad klasse. De start van de inschrijfperiode wordt binnenkort kenbaar gemaakt.


www.destuggeveercross.nl