Jolanda van Westrenen. Foto: Henk Teerink

Winst voor Hamove-rijder Kloots op kletsnat Assen

REGIO - Cliff Kloots is op Koningsdag winnaar geworden van de tweede ONK Super Cup 1000 race van het seizoen. De Yamaha coureur was zaterdagmiddag op een kletsnat TT Circuit Assen het snelst voor de vanaf pole gestarte Michel Visser en Jeroen Rensel. De NK Super Cup 1000 reden zaterdag hun tweede racedag van het seizoen.

Leken de weersgoden de NK SuperCup 1000 coureurs in eerste instantie goed gezind, niets was minder waar. Net voordat de baan openging voor de wedstrijd begon het opnieuw te regenen. De van de tweede plaats vertrokken Rensel nam de leiding voor Nigel Walraven, Visser, Kloots en Thijs Peeters. Bij de tweede doorkomst was het Rensel die een klein gaatje had weten te slaan op de achtervolgers. Walraven had duidelijk een foutje had gemaakt en kwam als achtste door. Rensel wist zijn voorsprong in de daaropvolgende ronden uit te breiden tot ongeveer twee seconden op de naar de tweede plaats gestegen Kloots, Peeters, Visser en Renzo Van Emmerik. Rensel kwam vervolgens onder druk van de snel naderende Hamove topper Cliff Kloots te staan. Bij het ingaan van de negende ronde was het Kloots die in de Haarbocht een geslaagde inhaalactie ondernam en de leiding over wist te nemen. Visser volgde op de derde plaats voor de goed rijdende Peeters. Een ronde later was het Rensel die een foutje maakte en de nodige tijd prijs moest geven en terugviel naar de derde plaats. Vooraan het veld kreeg Kloots op zijn beurt gezelschap van Visser. Het tweetal leek er een spannende laatste ronde van te gaan maken, maar Kloots had blijkbaar het beste tot het laatst weten te bewaren. Met een sterke slotronde was het Kloots die als eerste onder de zwart/wit geblokte vlag reed. De snelle dame uit Ruurlo, Jolanda van Westrenen werd keurig tiende nadat zij in het Paasweekend de 24 uren van Le Mans samen met haar vrouwelijke teamgenoten als 30ste overall eindigde. Toine Gierkink werd als 18de geklasseerd en had de nodige problemen met zijn motor evenals Thijs Peeters die in de kop meestreed maar een paar ronden voor het einde de strijd moest staken. Beide heren hopen op betere resultaten in de aankomende races. Hamove topper Peeters liet weten voor het podium te gaan strijden tijdens zijn thuiswedstrijd op de Varsselring op 11 en 12 mei.

WK rijder Jamie van Sikkelerus werd winnaar in de NK Supercup 600. Hij wist Nick Vlaar en de goed rijdende Jeroen Hilster voor te blijven. Vordenaar Arjan Bikkel werd 15de tijdens zijn tweede wedstrijd in de klasse ONK Sportcup 1000. Arjan kon zijn draai niet goed vinden en liet weten dat het voor hem nog enorm wennen was op Aprilia RSV4. Een flinke uitdaging maar mooi om telkens een stapje vooruit te kunnen maken aldus Arjan. Niels Bikkel, de broer van Arjan, werd zevende en pakte daarmee de nodige punten voor het kampioenschap.