Jordy Pul verraste met een live optreden; hij zong Papa van Stef Bos. Foto: Liesbeth Spaansen
Jordy Pul verraste met een live optreden; hij zong Papa van Stef Bos. Foto: Liesbeth Spaansen

Jordy Pul winnaar Voice of Toldiek 2019

TOLDIJK – Zaal Den Bremer in Toldijk zat vol (groot)ouders, broers, zusjes, vriend(innet)jes van school en buurtbewoners. Zondagmiddag 28 april stond de jaarlijkse grote playbackshow op het programma van Stichting Oranjefeesten Toldijk. Kinderen van Basisschool de Rank traden op. Drie juryleden beoordeelden de optredens, waarvan er vier live gezongen werden.

Door Liesbeth Spaansen

Voorzitter Stef Groot Nibbelink opende de middag en stelde na het zingen van het Wilhelmus de juryleden voor. Voor de kinderen nog echt juf Lita Jansen, muzikant en bekend van van-alles-en-nog-wat Toldieker Tijn Spekkink en redacteur Liesbeth Spaansen. DJ Roan zorgde deze middag voor het licht en geluid.

Optredens in de groep 0 t/m 4 mochten beginnen. Zes acts brachten hun playback-act op het podium. Daarna kwamen vier live optredens in de Voice of Toldiek, gevolgd door zes acts van groep 4 t/m 6 en tot slot kwamen de kinderen van groep 6 t/m 8, nog eens zes acts, op het podium.
De jury keek natuurlijk of het playbacken goed ging, maar ook het optreden, de kleding, het gebruik van het podium werd bekeken. De presentatie was in handen van Stef Groot Nibbelink, Cindy Garritsen en Marije Berendsen. De jury gebruikte de pauzemomenten om tot een oordeel te komen. "Het valt ons op dat alle kinderen met zoveel gemak op het podium staan, mooi om te zien." Alle deelnemers kregen een herinneringsmedaille en alle nummers één kregen een mooie beker.

Winnaars Playbackshow
Groep 0 t/m 4: 1e en beker: Julia Maas met Brickwall van Djamila, 2e: Marit Loman en Meike Jansen met Als het avond is van Suzan en Freek, 3e: Gijs Offenberg, Mick van Nistelrooy, Lars Regelink, Ton Heebink en Luuk Ruessink met het Graafschaplied.
Groep 4 t/m 6: 1e en beker: Jinte Schieven, Lisan Berkelaar en Maril Berkelaar met Dokter Bernard van Bonnie St. Claire en Ron Brandsteder, 2e: Elise Ruessink, Emma Schennink, Neele ten Broek en Lynn van de Burgt met Wannabe van de Spice Girls, 3e: Sylke Wiltink met IJskoud van Nielson.
Groep 6 t/m 8: 1e en beker: Merel Hendrikx en Anke IJsseldijk met Rio van Maywood, 2e: Teun ten Broek, Siem Hendrikx en Elvin Berkelaar met Shine van de Toppers, 3e: Dewi Franken, Mila Wevers met Hij is van mij van Kris Kross Amsterdam, Maan en Bizzey.

Winnaars Voice of Toldiek
1e en beker: Jordy Pul met Papa van Stef Bos, 2e: Maudi Franken en Fleur Huirne met Mooi van Marco Borsato.