Zwembad Het Eldrink gaat zondag 5 mei open voor een nieuw zwemseizoen. Foto: PR
Zwembad Het Eldrink gaat zondag 5 mei open voor een nieuw zwemseizoen. Foto: PR

Het Elderink start nieuw zwemseizoen

HENGELO - Zondag 5 mei om 14.00 uur gaat zwembad Het Elderink in Hengelo open. Drie nieuwe personeelsleden zijn aangetrokken. Larena Smit en Steijn Lammers voor het seizoen en Frank Florij gaat voor de komende jaren het vaste gezicht op het bad worden.

Badmeester Frank uit Zelhem heeft vele kinderen het zwemmen geleerd en zijn sporen in het vak al ruim verdiend. Dit betekent continuïteit en borging voor de toekomst. Alle scholen komen schoolzwemmen en er is meer aandacht voor het diplomazwemmen.

Nieuw: airhockey-, pool- en voetbaltafel

Het hele team heeft hard gewerkt alles klaar te krijgen voor een nieuw seizoen. Nieuwe pompen zijn geïnstalleerd, aanpassingen aan de machinekamer en systemen zijn gedaan om tegen lagere kosten de temperatuur en waterkwaliteit te borgen. Dit allemaal in eigen beheer met vrijwilligers en daar is het bestuur enorm trots op. Vele bedrijven hebben weer voor het bad klaar gestaan alles op orde te maken. Een vaste maandagochtendploeg zorgt ervoor dat het bad er perfect bij ligt.

Naast zwemmen is er veel vertier op het bad met de glijbaan, twee springplanken, volleybal- en voetbalveld en speeltuin. Dit jaar is voor de donatie van de Rabobank, de opbrengst van de badeendjesrace van de Lionclub Bronckhorst en de donatie van bridgeclub Bronckhorst een airhockey-, pool- en voetbaltafel aangeschaft. Dus ook bij minder weer is op het bad veel plezier. Fantastisch dat vele organisaties zwembad Het Elderink een warm hart toedragen en mede zorgen voor behoud van het zwembad en leefbaarheid in het dorp.


www.zwembadhetelderink.nl