De Monica's uit Halle Heide treedt op in De Bleijke. Foto: PR
De Monica's uit Halle Heide treedt op in De Bleijke. Foto: PR

Harmonicaclub Halle Heide in De Bleijke

HENGELO - Zaterdag 11 mei zal Harmonicaclub Halle Heide optreden in het grand café van De Bleijke van 14.30-16.00 uur.

De Monica's uit Halle Heide is de oudste groep hier uit de omgeving, en bestaat momenteel uit acht personen inclusief saxofonist en drummer. Met medewerking van Hans Keuper is deze opgericht in 1981. Werden in het verleden veel walsen en polka's gespeeld, tegenwoordig speelt deze groep ook veel Nederlandstalige liedjes uit de hedendaagse tijd.
Iedereen is van harte welkom deze middag. Voor meer informatie bel 0575-498200. De entree is 3,50 euro, inclusief een kop koffie en een consumptie.


Expositie patchwork in de bibliotheek

HENGELO - In mei en juni exposeert Christine Brongers uit Baak haar patchwork-creaties tijdens de openingstijden in de bibliotheek van Hengelo Gld. Christine vindt het leuk haar werk nu te laten zien buiten de kleine kring die haar werk al kent.

Van jongs af aan heeft Christine graag getekend. In haar studietijd volgde zij ook cursussen etsen, beeldhouwen en keramiek. De laatste vijftien jaar is zij met textiel in de weer gegaan met materiaal dat zij bewaard of gekregen heeft, of zelf gekocht omdat zij dit mooi of leuk vond.
Thema's in haar werk zijn herinneringen, belevenissen en situaties waar zij een goed gevoel bij had en altijd in haar achterhoofd zaten, zoals langs de waterkant de diepte of de hoogte in kijken, hoe de lucht aanvoelt of de regen, wat je ziet in het donker, doorzichtigheid, orde, rommeligheid, verrassing, herkenning. Dit vertaald in ritmische patronen, met de nodige doorbrekingen, kleuren, kaders, wat ook maar iets toevoegt.
Zo werkt Christine. Geen perfectie of grote productie. Alleen als zij thema, vorm en materiaal bij elkaar heeft, dan mag de uitvoering best wat tijd kosten.


bibliotheekwestachterhoek.nl


Ledenavond en instuifmiddag De Passiebloem

HENGELO – De eerstvolgende ledenavond van De Passiebloem, Christelijke Vrouwenvereniging Hengelo wordt weer een muzikale avond waarbij gezellig kan worden meegezongen. Twee leden van de Accordeonvereniging Veldzicht, Greet en Henk zullen 15 mei om 19.45 uur optreden.

Deze avond zal ook de creagroep hun creaties weer tentoonstellen zodat een ieder een beetje zicht heeft op wat die dames zoal maken. En, misschien inspireert het om ook deel te nemen aan deze gezellige groep. Van harte welkom.
De Paasviering van 17 april was een succes. Er was een geweldige opkomst en het bestuur heeft positieve reacties ontvangen over de lezingen, gedichten en de muziek. Daarnaast had Mart de maaltijd weer uitstekend verzorgd. Kortom, iedereen ging zeer tevreden naar huis.
Op 26 juni is er een instuifmiddag georganiseerd. Wat die middag wordt gedaan is nog een verrassing, maar deze is speciaal voor leden van 75 jaar en ouder voor wie het lastiger wordt om nog zelfstandig aan andere activiteiten deel te nemen. De kosten zijn 15 euro per persoon. Voor deze middag wordt om 13.15 uur verzameld voor Ons Huis. Er is ruimte voor twaalf personen dus wie geïnteresseerd is, geeft zich snel op want, vol = vol.
Mocht het toch snel vol zijn dan kan er ook een tweede middag georganiseerd worden en wel op 3 juli, zelfde tijd en zelfde verzamelplaats. Aanmelden kan, uiterlijk vóór 15 juni, telefonisch bij bestuurslid Jans Jolink. Haar telefoonnummer is 0575-463306. Graag bellen tussen 18.00 en 20.00 uur.