Achillesturnsters v.l.n.r. Eline Veenink, Tess Roenhorst, Lillian Hoebink, Iza Gotink en Kaya Veenhuis. Foto: Joyce Lieverdink
Achillesturnsters v.l.n.r. Eline Veenink, Tess Roenhorst, Lillian Hoebink, Iza Gotink en Kaya Veenhuis. Foto: Joyce Lieverdink

Achillesturnsters Tess, Lillian en Iza naar de regiofinale

HENGELO – De wedstrijdorganisatie voor de derde plaatsingswedstrijd voor meisjes uit de zesde divisie in de Sazahal te Doetinchem was in handen van gym- en turnvereniging Achilles Hengelo. Er waren op deze dag drie wedstrijden van instap, pupil 1 en 2 en jeugd D3, junior en senior G en H. Later op de dag werden tevens de doorstromingen bekend gemaakt om een ticket te kunnen bemachtigen naar de regiofinale op 25 mei te Winterswijk.

Voor de instap D3 meisjes was het superspannend want er was heel hard gewerkt om alle elementen te verbeteren of nog toe te voegen in de derde plaatsingswedstrijd. Tess Roenhorst was best een beetje zenuwachtig om in een grote turnhal te turnen. Maar ze wist zich goed te presenteren door alle elementen goed te turnen en netjes te laten zien op sprong, brug, balk en vloer.

Naar de regiofinale op 25 mei te Winterswijk

Lillian Hoebink turnde een mooie oefening op vloer en sprong, waarbij haar handstandvallen er steeds strakker uit gaat zien. Ze beheerst haar onderdelen en durft dit ook goed te laten zien. Kaya Veenhuis geniet van het turnen en werkt daar heel hard voor. Haar beste resultaten laat ze zien op vloer en balk. Kaya behaalde een prachtige achtste plaats. Omdat Tess op een mooie tweede plaats eindigde en Lillian een derde, plaatsen zij zich ook voor de regiofinale.

Pupil D3 meisjes; Eline Veenink en Iza Gotink turnden een hele nette wedstrijd. In de zaal was er heel hard geoefend om de minpuntjes te verbeteren. Eline liet maar liefst twee nieuwe elementen zien: de heupdraai op brug en de handstand op balk. Dat bracht haar naar een mooi vierde plaats, helaas net naast het podium en eerste reserve voor de regiofinale. Ze kan terug zien op een mooi turnseizoen. Iza Gotink turnde in haar derde wedstrijd niet op haar best, maar pakte een derde plek op het podium en wist zich te plaatsen voor de regiofinale.

Achilles kan terug zien op goed georganiseerde wedstrijd in de Sazahal te Doetinchem. Met name een grote dank aan de vele vrijwilligers, jury en trainsters die deze dag in goede banen hebben geleid.


www.achilleshengelo.nl