Buurtzorg Hengelo/Keijenborg vierde 10-jarig bestaan met cliënten en folkloristisch dansgroep Wi’j eren het olde. Foto: PR
Buurtzorg Hengelo/Keijenborg vierde 10-jarig bestaan met cliënten en folkloristisch dansgroep Wi’j eren het olde. Foto: PR

Buurtzorg Hengelo/Keijenborg viert 10-jarig bestaan

HENGELO/KEIJENBORG – Tien jaar geleden, 1 maart 2009, startte een groepje van vijf enthousiaste verpleegkundigen en ziekenverzorgenden een buurtzorgteam op in Hengelo/Keijenborg. Het was destijds een vernieuwend concept: kleine, zelfsturende teams zonder managers en korte lijnen. Alle zorg rondom een cliënt wordt door hetzelfde, vaste kleine groepje medewerkers gegeven, dus geen versnippering van zorg en weinig verschillende gezichten.

Inmiddels is zowel Buurtzorg Nederland als Buurtzorg Hengelo/Keijenborg enorm gegroeid. Naast verpleging/verzorging thuis levert Buurtzorg ook huishoudelijke hulp (buurtdiensten), jeugdzorg (buurtzorg jong), hulp bij psychiatrische problematiek (buurtzorg T) en kraamzorg. Ook zijn er buurtzorgpensions en Buurtzorghuizen, waar men tijdelijk verpleging en verzorging kan krijgen om bijvoorbeeld verder aan te sterken na een operatie, of om de laatste fase van het leven door te brengen. Ook bestaan er speciale PG-teams, dit zijn buurtzorgteams die thuis zorg bieden aan mensen met dementie.

Buurtzorg Hengelo/Keijenborg bestaat momenteel uit drie teams, met elk maximaal twaalf wijkziekenverzorgenden/verpleegkundigen. Er wordt nauw samen gewerkt met verschillende disciplines, zoals huisarts, ergotherapie, fysiotherapie en een verpleegkundig specialist oncologie en palliatieve zorg.

Buurtzorg Hengelo/Keijenborg heeft dit jubileum samen met hun cliënten gevierd. Onder het genot van een hapje en drankje heeft een ieder genoten van folkloristisch dansgroep Wi'j eren het olde, die ook een modeshow van kleding uit vroegere tijden gaf. Dit werd aangevuld met muziek, verhalen, zang en natuurlijk werd er spontaan gedanst.


Facebook Buurtzorg Hengelo Gld / Keijenborg