Serviesgoed, curiosa en veel meer mooie spullen is er weer op de Baakse pleinmarkt. Foto: PR
Serviesgoed, curiosa en veel meer mooie spullen is er weer op de Baakse pleinmarkt. Foto: PR

Jaarlijkse pleinmarkt

BAAK - Binnenkort is het weer zover: de jaarlijkse pleinmarkt. Op zondag 5 mei gaan om 10.00 uur de poorten rondom de St. Martinuskerk open. Voor een klein bedrag kan een bezoeker de nieuwe eigenaar worden van onder andere serviesgoed, glazen, keukengerei, tuinplanten, bloempotten en vazen, hobbymaterialen, tuingereedschap, speelgoed, puzzels, boeken, klein gereedschap, knutselspullen, planten, curiosa en sieraden. Van 14.00 tot 15.00 uur is het weer 'happy hour'. Dan is voor 2 euro een uitgereikt tasje te vullen met alles wat er dan nog is.

Aan de inwoners van Baak wordt gevraagd om bruikbare spullen op zaterdag 4 mei te komen brengen naar het kerkplein of om 9.00 uur aan de weg te zetten. Mochten daar sieraden bij zijn, dan deze graag in een apart zakje aanleveren, zodat ze niet tussen grotere spullen verdwaald raken.

Met nadruk wil de Pleinmarktcommissie Martinushuus Baak erop wijzen, dat witgoed en meubels niet meer aangenomen worden. Het afvoeren van deze spullen kost meer dan dat het opbrengt en dat kan niet de bedoeling zijn. Ook kapotte spullen hebben weinig zin. Deze worden niet verkocht en de kosten om ze af te voeren drukken zwaar op de opbrengst. Maar alle andere spullen zijn bruikbaar en van harte welkom. De entree is verhoogd naar 2 euro in verband met de verhoging van de afvoerkosten.


Informatie: 06 - 28234141


Kan de kogel door kerk? Dringend steun gezocht!

Baak – De Stichting Vrienden van de Parel van Baak roept hun dorpsgenoten in Baak dringend op om het formulier dat ze onlangs in hun bus hebben ontvangen over het Martinushuus ingevuld in te leveren. Het dorpshuis kan pas doorgaan als er voldoende draagvlak in het dorp is. Op dit moment zijn er nog té weinig formulieren geretourneerd en hangt het hele project aan een zijden draad! Het zou eeuwig zonde zijn, een gemiste kans voor het dorp als het hele project, na zoveel inspanning van velen, geen doorgang zou vinden. Lever daarom het formulier in!

"Misschien heeft u het al gedaan." Maar zo niet, dan vraagt de stichting om alsnog het formulier in te leveren voor steun aan het dorpshuisproject. De gemeente Bronckhorst wil dat de stichting kan aantonen dat de bevolking van Baak een dorpshuis ziet zitten. Als dat het geval is, kunnen de Vrienden van de Parel voor de activiteiten en de dienstverlening zorgen die de bevolking destijds aangegeven heeft, graag te willen in het dorpshuis.
Voor wie het formulier kwijt is, geen nood! Op de pleinmarkt 5 mei aanstaande is een nieuwe te verkrijgen. Een financiële bijdrage ineens is welkom, maar is die bijdrage in één keer te hoog, ook dat is geen probleem. Een geldelijke ondersteuning verspreidt over het hele jaar in kleinere hoeveelheden kan ook, bijvoorbeeld 50 eurocent per week per adres. Bovendien wordt deze bijdrage pas geïnd als het project echt doorgaat.
De Baakse bevolking heeft indertijd via een enquête gekozen voor het Martinushuus. Het moment is nu daar om die keuze waar te maken. Met andere woorden: Toon je een vriend van de Parel!


Slaatjesverkoop van muziekvereniging Crescendo op 10 en 11 mei

HENGELO – De jaarlijkse slaatjesactie van Christelijke Muziekvereniging Crescendo vindt dit jaar plaats op 10 en 11 mei: traditiegetrouw op de vrijdag en zaterdag vóór Moederdag. Leden en supporters komen deze dagen met de overheerlijke slaatjes aan de deur in de voormalige gemeente Hengelo. Zij hopen dat de slaatjes ook dit jaar weer goed zullen smaken.

Op donderdagmiddag en -avond wordt al met man en macht gewerkt aan het bereiden van de ruim 2.500 slaatjes. Het bereiden gebeurt dit jaar bij en onder het toeziend oog van Mart's Eten en Drinken. Wegens de groeiende belangstelling voor vegetarische salades kan men dit jaar, naast de beproefde vleessalade, ook kiezen voor een heerlijke Waldorf salade.

Verkoop
De verkoop in de bebouwde kom van voormalig Hengelo en Varssel begint op vrijdagmiddag, deze gaat door tot in de avond. Op zaterdag komen de leden en supporters met de slaatjes vooral langs in het buitengebied, vanaf 9.00 uur tot zolang de voorraad strekt.
Kleine slaatjes (vlees- of Waldorfsalade) kosten 4 euro per stuk, 3 voor 11 euro. Grote salades, geschikt voor zo'n vijf personen, kosten 18 euro. Let op: de grote salades worden alleen op bestelling gemaakt.

Bestellen
Bestellen kan op verschillende manieren: via de flyer die volgende week wordt meegezonden met deze krant – deze flyer kan tot donderdag 9 mei 12.00 uur in de brievenbus worden gedeponeerd van de Heurne 8 in Hengelo.
Reserveren kan ook via de website, of per mail, slaatjesactie@crescendohengelo.nl (beide tot uiterlijk donderdag 9 mei 19.00 uur).
Telefonisch bestellen kan ook, via 06-20960225 – echter alleen op donderdag 9 mei tussen 14.00 en 19.00 uur.

Afhalen
De bestelde salades kunnen worden thuisbezorgd of tijdens de verkoop afgehaald bij de ingang van Ontmoetingscentrum Ons Huis aan de Beukenlaan 30 in Hengelo. Wie de verkopers heeft gemist kan voor kleine slaatjes ook nog terecht bij Ons Huis. De verkooptijden hier zijn op vrijdag 10 mei van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 11 mei van 9.00 tot 12.00 uur. Op = op.


www.crescendohengelo.nl