Geert Holterveld schrijft streekroman

TOLDIJK - Een dezer dagen komt er een verhaal van de drukpers, geschreven in dialect door de schrijver Geert Holterveld. Al enkele jaren heeft deze schrijver de oude uitdrukkingen en gezegdes verzameld, zoals die gebruikelijk waren in deze streek in de jaren 1900 tot 1950. Het verhaal had aanvankelijk tot doel om dit woordgebruik een context te geven en voor iedereen begrijpelijk te maken, maar is uitgegroeid tot een ware streekroman.

De schrijver geniet enige bekendheid als dichter en korte verhalenverteller en dit boek mag dan ook gezien worden als een volgende stap. Misschien gewaagd of misschien een logisch vervolg.

De lezer kan binnenkort zelf de conclusie trekken of de wederwaardigheden en uitspraken van een – fictieve – boerenfamilie in de Dunsborg herkenbaar overkomen; de rode draad in het verhaal is de broodlevering op Hemelvaartsdag en ook de 'boerenbrulften' komen aan bod .
Veel voorkomende namen hebben een bekende klank, maar niemand hoeft zich aangesproken te voelen, de strekking is gemoedelijk en de humor ontbreekt niet.

Tijdens de broodlevering op Hemelvaartsdag, 30 mei, bij de Muldersfluite aan de Zelhemseweg 44 tussen Hengelo en Zelhem wordt dit boek gepresenteerd en eventueel gesigneerd.