Heel Bronckhorst lakt voor Semmy

BRONCKHORST/HENGELO - - Kinderen in Bronckhorst gaan massaal met nagellak aan de slag, om geld in te zamelen voor Stichting Semmy. Deze stichting zet zich in voor kinderen met hersenstamkanker. Voor 1 euro per nagel worden de mooiste kleuren aangebracht. Lionsclub Bronckhorst coördineert de actie in Bronckhorst. De meeste activiteiten concentreren zich rond 12, 13 en 14 april.

Op zondag 14 april staan leden van de Lionsclub met een tent bij het dweilfestival in Hengelo, kijk voor de exacte locatie op de website en Facebook van LC Bronckhorst. Daar worden nog nagels gelakt, maar ook wordt daar aan het eind van de middag de tussenstand bekend gemaakt. Dus wie dan nog een nageltje wil laten lakken, kan er terecht en zo bijdragen aan Stichting Semmy.

Jeugdleden van gymnastiekvereniging Achilles uit Hengelo, Volleybalvereniging Dash uit Vorden en Badmintonclub Steenderen gaan nagels lakken voor dit goede doel. Daarnaast heeft sportschool AeroFitt al twee dansmarathons gehouden, waarbij kinderen anderhalf uur dansten. Daarvoor lieten ze zich sponsoren voor het goede doel. Jeugdleden van Handbalvereniging Quintus uit Hengelo gaan 26 mei, tijdens de jaarlijkse Quintusloop, nagels lakken van lopers en supporters. Voetbalvereniging Pax houdt in de maand mei een actie in combinatie met de opening van het pannaveldje.

Semmy
Stichting Semmy stelt zich ten doel verlenging van de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker. De stichting is opgericht door de ouders van Semmy, hij overleed op 22 juni 2007aan een hersenstamtumor.

Tijn
In december 2016 leerde heel Nederland Tijn kennen, hij had ook hersenstamkanker, door zijn nagellakactie voor het Rode Kruis. Hij lakte ruim 2,5 miljoen euro bij elkaar. In vervolg op Serious Request heeft Tijn, die in juli 2017 overleed, als ambassadeur van Stichting Semmy ook geld opgehaald met nagellak-acties voor onderzoek naar hersenstamkanker.
Er zijn meer kinderen zoals Tijn. Kinderen die hun toekomst in rook zien opgaan door een ziekte die altijd onverwacht komt. Kinderen die moeten strijden, nog voordat zij werkelijk aan het leven zijn begonnen. Deze kinderen hebben onze hulp nodig en wij kunnen hen helpen.


www.stichtingsemmy.nl

www. bronckhorst.lions.nl

Facebook: Lionsclub-Bronckhorst