Victor Steeman zesde in Aragon Spanje. Foto: Henk Teerink
Victor Steeman zesde in Aragon Spanje. Foto: Henk Teerink

Victor Steeman pakt punten WK supersport 300 in Aragon

REGIO - De Lathumse coureur Victor Steeman uitkomend voor het Duitse Freudenberg team heeft een drukke periode achter de rug. Hij heeft de afgelopen tijd veelal getest in Spanje op verschillende circuits ter voorbereiding op het WK supersport 300 seizoen.

Op het circuit van Andalucia en Almeria reed Steeman samen met z'n teamgenoten Koen Meuffels, Jan Ole Jähnig en Max Kappler een aantal sessies ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Steeman kon er zonder problemen vele ronden rijden en was vanaf het begin competitief op de Freudenberg KTM. Daarnaast reed het team ook mee tijdens de officiële testdagen van het WK Supersport 300 kampioenschap. Deze verliepen ook naar behoren, zaterdag 30 maart was hij aanwezig tijdens de KNMV testdag op het TT Circuit Assen. Dit ter voorbereiding op de eerste race in Aragon afgelopen weekend. Tevens vond hij het belangrijk om vele kilometers te rijden ter voorbereiding van zijn thuisrace op Assen. Daar zal het WK SBK aankomend weekend hun wedstrijden rijden. Daar komen onder andere de WK Superbike, WK Supersport en WK Supersport 300 aan de start.

Afgelopen weekend stond de eerste race voor het WK supersport 300 op het programma. De deelname in de klasse waar Steeman in uitkomt is dermate groot, dat men onderverdeeld wordt in twee groepen tijdens de vrije trainingen. Steeman reed in Aragon (Spanje) in groep B. Ondanks dat het team besloot om de ochtendtraining over te slaan, wist hij 's middags de snelste tijd te noteren. Zijn Nederlandse teamgenoot Koen Meuffels was op de Freudenberg KTM de snelste man in groep A. Beide heren waren ongeveer even snel op vrijdag. De eerste training werd overgeslagen, omdat elke rijder in het kampioenschap maar drie sets banden voor het hele weekend ter beschikking kreeg van de organisatie. Het Freudenberg team was bang dat men hierdoor te weinig goede banden overhield voor de kwalificatie en wedstrijd. Steeman was niet geheel tevreden over de kwalificatie op zaterdag. In de vrije training 's ochtends was hij tweede, in de middag bij de kwalificatietraining werd Victor derde. Dat resulteerde in een achtste tijd, totaal verdeeld over groep A en B.

Steeman streed de hele wedstrijd mee om een podiumplaats. Hij reed zelfs een aantal keren aan de leiding en bijna de gehele race in de top 3. Op het laatst van de wedstrijd maakte hij een fout, waardoor hij een flink aantal plaatsen terug viel. Steeman liet zijn talent zien om toch een aantal plaatsen terug te pakken in de laatste ronde en dat resulteerde in een zesde plaats. De winst ging naar Manuel Gonzalez uit Spanje. Steeman zal aankomend weekend zijn WK race rijden op het TT Circuit Assen.

Scott Deroue, ook een clublid van de Hamove, reed een bekeken race en wachtte zijn kansen af. Dat resulteerde in een uitstekende derde plaats en Deroue was daar dan ook een tevreden man. Rob Hartog, uitkomend in de Supersport 600, kreeg een startverbod omdat er een breuk in de pols was geconstateerd. Hij hoopt echter wel aan de start te kunnen verschijnen bij zijn thuisrace op het TT Circuit Assen. Voor degene die de Hamove-rijders Steeman, Deroue en Hartog, en de toprijders uit het WK, willen zien strijden om het kampioenschap moeten aankomend weekend afreizen naar Assen.