Moeizame overwinning Basteom bij De Hoven

STEENDEREN - Basteom heeft in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter De Hoven gedaan wat het moest doen, namelijk drie punten halen. Daarmee is eigenlijk alles al gezegd, want het eerste halfuur speelde de ploeg inspiratieloos en dramatisch slecht.

Toen stond het ook al 2-0 voor de thuisploeg, Basteom bakte er niets van, had constant balverlies, verloor bijna alle duels en werd bij vlagen overlopen door de ook matige tegenstander uit Zutphen.

Trainer Theo Besselink had op dat moment genoeg gezien en greep in met een dubbele wissel en het leek alsof de ploeg daar wakker van schrok, want opeens werd het weer een wedstrijd. Basteom kwam weer voor het doel van De Hoven en toonde zich tussen de 30ste en 45ste minuut uitermate effectief, door de achterstand om te zetten in een 2-3 voorsprong, door doelpunten van Ries Heitkönig, Ruud Hartjes en Danny van Wilsem.

De tweede helft bleef Basteom aanvankelijk de betere ploeg en leek er na de 2-4 door Daan Tieleman in de 65ste minuut geen vuiltje meer aan de lucht. Toch bracht de ploeg zichzelf weer in de problemen door bij balbezit van De Hoven steeds maar achteruit te lopen en daardoor de thuisploeg hoop te geven op een resultaat. Gelukkig deed De Hoven er niet veel mee en duurde het tot de laatste minuut voordat de aansluitingstreffer kon worden genoteerd, 3-4 tevens de eindstand.

Volgende wedstrijd
Door de drie punten houdt Basteom aansluiting met de top vijf en zit een plek bij de eerste vier aan het eind van de competitie er nog steeds in. Daarvoor is de eerstvolgende wedstrijd altijd de belangrijkste en dat is in dit geval volgende week de thuiswedstrijd tegen Angerlo Vooruit op sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen.

De laatste drie wedstrijden tegen deze ploeg gingen steeds verloren, dus het wordt hoog tijd hier een eind aan te maken en volgende week gewoon te winnen. Daar kan de ploeg zich een enorme dienst mee bewijzen en daarbij is de ondersteuning van de trouwe supporters meer dan welkom, dus "Komt allen !"