Jolanda Poorterman schildert fleurige vrolijke kippen. Foto: PR
Jolanda Poorterman schildert fleurige vrolijke kippen. Foto: PR

Expositie Jolanda Poorterman in woonzorgcentrum De Bleijke

HENGELO – Kunstenares Jolanda Poorterman schildert het liefst kleurrijke dikke dames en fleurige vrolijke kippen. Haar schilderijen zijn in de maanden april, mei en juni te bewonderen in woonzorgcentrum De Bleijke in Hengelo Gld.

Jolanda liep jarenlang rond met het idee om een schilderij te schilderen met daarop twee dikke dames in fleurige badkleding, met mooie ronde vormen en rood haar. "Dit schilderij is verkocht en naar aanleiding hiervan ben ik een hele serie gaan schilderen in olieverf op linnen."

Daar kwam jaren geleden een verjaardagskalender van uit en nog steeds schildert Jolanda dikke dames, maar zij is ook enthousiast met het schilderen van fleurige vrolijke kippen, met acrylverf. In haar eigen atelier in Groenlo werkt ze ook met gemengde technieken, houtskool en oliepastel krijt op karton. De afwisseling houdt het interessant. "Mijn doel is om mensen blij te maken met mijn kunstwerken."

Op haar werk in het Speciaal onderwijs kan zij haar creatieve talenten goed benutten en geeft zij met veel enthousiasme handvaardigheid en tekenlessen aan de leerlingen.


www.eigenwijsinkunst.nl