Dweilorkest De Putkapel uit Sneek won in 2018 het Hengels Dweilfestival. Foto: Luuk Stam
Dweilorkest De Putkapel uit Sneek won in 2018 het Hengels Dweilfestival. Foto: Luuk Stam

Dweilorkesten komen naar Hengelo

HENGELO - Veertien dweilorkesten zullen op zondag 14 april weer een feestje bouwen in het centrum van Hengelo. Voor de twaalfde keer op rij staat hier die dag het Hengels Dweilfestival op het programma. Dweilorkesten uit het hele land weten de weg naar de Achterhoek inmiddels te vinden. Zo komen dit jaar muzikanten vanuit onder meer Zwolle, Den Haag, Sassenheim en Eindhoven deze kant op.

De gehele zondagmiddag zullen zij in het dorpscentrum van Hengelo zorgen voor muzikaal vermaak. De dweilorkesten verzamelen bij de Hietmaat en trekken van daaruit in een muzikale optocht naar het hoofdpodium bij Expert, waar om 12.30 uur de opening plaatsvindt.

Jury beoordeelt dweilorkesten op vier podia

Vanaf 13.00 uur barst het dweilfestival op vier podia in het dorp los. Een jury beoordeelt de verschillende orkesten.

Zeker is dat het dweilfestival dit jaar een andere winnaar zal krijgen dan vorig jaar, want De Putkapel uit Sneek is dit keer niet van de partij. Wel geeft het Winterswijkse dweilorkest Toontje Ongeregeld acte de présence. Zij waren er vorig jaar niet bij, maar wisten het Hengelose dweilfestival in het verleden al meerdere keren te winnen.

Behalve het hoofdpodium bij Expert aan de Raadhuisstraat zijn er podia bij zaal Langeler in de Spalstraat, in de Kerkstraat – gefaciliteerd door café De Zwaan – en bij café De Jongens in de Bleekstraat. Tijdens het muziekspektakel zijn verschillende winkels in het dorp geopend. Daarnaast is er om 14.30 uur een modeshow, verzorgd door Frederiks Mannenmode en Frederiks by Jessi.


www.hengelsdweilfestival.nl