Achilles 5e divisie met v.l.n.r.: Ise Wissink, Jinte Ankersmit, Emma Niesink, Lieke Hoebink, Jolijn Sessink en Maud Geurkink. Foto: Joyce Lieverdink
Achilles 5e divisie met v.l.n.r.: Ise Wissink, Jinte Ankersmit, Emma Niesink, Lieke Hoebink, Jolijn Sessink en Maud Geurkink. Foto: Joyce Lieverdink

Goud en vier finaleplaatsen voor Achilles 5e divisie

HENGELO - De meisjes van Achilles turnden op 31 maart de derde plaatsingswedstrijd in de 5e divisie, te Doetinchem. Tijdens de trainingen wordt er hard gewerkt aan nieuwe elementen, deze elementen kwamen ook terug op de wedstrijd.

Bij de instap – D2 werd er gestreden voor een plekje in de regiofinale. Maud Geurkink liet zich van haar beste kant zien en deed de koprol en de handstand op de balk. Jinte Ankersmit turnde een mooie oefening aan de brug en werd derde op dit toestel. Emma Niesink heeft in de training geoefend op haar afsprong van de brug, deze ging erg goed. Jolijn Sessink turnde weer een goede wedstrijd en mocht voor de derde keer op rij een gouden medaille mee naar huis nemen! Jolijn, Emma en Maud hebben zich geplaatst voor de regiofinale op 18 mei.

In de categorie pupil 1 – D2 kwamen Ise Wissink en Lieke Hoebink uit voor Achilles. Beide dames lieten vooruitgang zien en turnden erg netjes. Dit resulteerde voor Ise in een ticket voor de regiofinale. Later op de dag was het de beurt aan Melieke Hiddink in de categorie junior, supplement F. Op de vloer scoorde ze hoge punten, maar helaas moest ze de balk verlaten. Melieke heeft haar eigen scores weer verbeterd.

Uitslagen:
Instap D2: 1. Jolijn Sessink, 7. Emma Niesink, 10. Jinte Ankersmit, 11. Maud Geurkink.
Pupil 1 D2: 8. Lieke Hoebink, 13. Ise Wissink.
Junior – Supplement F: 19. Melieke Hiddink.