DVO DS1 zet reuzenstap richting
handhaving in derde divisie

HENGELO - Na een nieuwe 4-0 overwinning lijkt het erop dat de dames van DVO DS1 zich gaan handhaven in de derde divisie. Het arme BOVO DS1 uit Aalten werd slachtoffer van de Hengelose wil om de volle winst te pakken en had geen schijn van kans.

Voor het begin van de wedstrijd was de opdracht duidelijk: zoveel mogelijk punten pakken om afstand te nemen van concurrenten Orion DS2 en Alterno DS3. De uitslagen van de andere duels waren om 17.45 uur al bekend en gunstig uitgevallen. Tegen het al gedegradeerde BOVO waren er alle kansen om de opdracht uit te voeren, maar spelen tegen andere degradatiekandidaten is voor DVO niet altijd het sterkste punt. De winst op Esch Stars had echter veel zelfvertrouwen gegeven, waardoor de Hengelose vrouwen in een goede vorm aan deze belangrijke strijd begonnen.

De eerste set begon zenuwachtig. DVO voerde daarna de druk op en dat bleek al snel genoeg om de Aaltenaren op de knieën te krijgen. Met 25-21 was het eerste setpunt binnen. In het vervolg van de wedstrijd kwam DVO eigenlijk niet meer in de problemen. BOVO had niet genoeg kwaliteit om het DVO lastig te maken. De andere sets werden dan ook 25-17, 25-15 en 25-16 gewonnen. In de aanval onderscheidde vooral Maika Hiddink zich door veel punten binnen te slaan.

De vijf punten waren binnen en daarmee kwam DVO DS1 op 45 punten, vier meer dan 10 Orion DS2 en vijf meer dan Alterno DS3. Om helemaal zeker te zijn van verlenging van het verblijf in de derde divisie moeten a.s. zaterdag tegen De Krekkers DS2 nog twee punten gehaald worden. Dan redt DVO DS1 het op eigen kracht en dat is ook maar het beste, want in deze fase komen de gekste uitslagen voor. De reserveteams uit Twente worden in thuiswedstrijden versterkt met spelers uit hogere teams, een vreemde regel van de volleybalbond Nevobo die snel afgeschaft zou moeten worden omdat het competitievervalsing in de hand werkt.

Na afloop van de wedstrijd kregen speelster Lieke Regelink en trainer Anton Baars bloemen aangeboden omdat het hun laatste thuiswedstrijd was bij DVO DS1. Ook de sponsoren Theo en Vincent Melgers van Autobedrijf Melgers en uw verslaggever werden bedankt met een attentie.

Zaterdag nog één keer aan de bak in Mariaparochie om 14.00 uur tegen De Krekkers DS2.