De vier jubilarissen van muziekvereniging Crescendo: Hendrik Klein Gotink, Femmy Jolink, Henk Waarlo en Bennie Enzerink. Foto: Eddy Jolink
De vier jubilarissen van muziekvereniging Crescendo: Hendrik Klein Gotink, Femmy Jolink, Henk Waarlo en Bennie Enzerink. Foto: Eddy Jolink

Hendrik Klein Gotink gehuldigd voor 70 jarig lidmaatschap

Voorjaarsconcert 'Crescendo's Grote Avontuur'

HENGELO - Muziekvereniging Crescendo hield zaterdag 30 maart haar voorjaarsconcert. Ook dit jaar was weer gekozen voor cultureel centrum 'de Brink' in Zelhem. Het concert had als thema sages, mythen en legendes. De te spelen stukken werden aangekondigd door ras-verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink. Vier leden werden gehuldigd.

Gery liet het niet alleen bij de aankondigingen sec, maar wist door zijn verhalen het publiek al te boeien voordat de harmonie ook nog maar één noot gespeeld had van het aangekondigde stuk. Met enige regelmaat kon je een speld horen vallen in de goed gevulde zaal tijdens zijn vertellingen.
De harmonie gaf een gedegen concert. Beelden op grote schermen begeleidden de muziek.

Tijdens het concert werd ook een viertal leden gehuldigd. Bennie Enzerink voor zijn 12,5-jarig lidmaatschap, Femmy Jolink voor haar 40-jarig lidmaatschap, Henk Waarlo voor zijn 60-jarig lidmaatschap en Hendrik Klein Gotink voor zijn 70-jarig lidmaatschap. Aan het jubileum van beide laatstgenoemden was tijdens de algemene leden vergadering eerder dit jaar ook al aandacht besteed.

Gery Groot Zwaaftink kondigde de stukken aan

Aan dit concert ging een relatief korte, intensieve voorbereiding vooraf. Nu worden alweer de eerste voorbereidingen getroffen voor een bijzonder concert op 28 september. In navolging van het populaire Tv-programma Maestro organiseert Crescendo een Hengelose Maestro. Een viertal Hengeloërs zonder enige ervaring zal de harmonie dirigeren. Een deskundige jury zal vervolgens beoordelen wie zich Maestro van Hengelo 2019 mag noemen. Het publiek kan daar live getuige van zijn op 28 september. Nadere informatie volgt.


www.crescendohengelo.nl

Muziekvereniging Crescendo op het podium van 'de Brink' in Zelhem. Foto: Eddy Jolink