Op het feestterrein aan de Leliestraat was het vorig jaar tijdens Koningsdag gezellig druk. Foto: Luuk Stam
Op het feestterrein aan de Leliestraat was het vorig jaar tijdens Koningsdag gezellig druk. Foto: Luuk Stam

Paasbloemstuk 'Heel de wereld juicht!'

HENGELO - De werkgroep Inspiratie en Ontmoeting van de gezamenlijke kerken in Hengelo Gld. organiseert op dinsdag 16 april een workshopavond bloemschikken. Van harte uitgenodigd om in het Willibrordhuus aan deze avond mee te doen. Aanvang 19.30 tot 21.00 uur.

Mevrouw Christien te Stroet – werkzaam als vrijwilliger voor de liturgie en al vele jaren vormgever van symbolische bloemschikkingen in de Willibrorduskerk - is ook dit jaar weer bereid gevonden om een workshop te geven voor het maken van een bloemstuk om thuis de 'Adem van het jaar' te beleven. Bij de voorbereiding op Pasen heeft zij een prachtig bloemstuk ontworpen met als thema: 'Heel de wereld juicht'.
Deelnemers worden gevraagd om een schaartje en een mesje mee te nemen en eventueel een doos of kratje om het bloemstuk te vervoeren.
Kosten zijn 7,50 euro en opgeven kan bij mevrouw Frida Meints, f.meints@gmail.com of 0575-464695 en mevrouw Ans Schabink-Demmer, ansdemmer@gmail.com, 06-13240336.


Oranjecomité houdt collecte voor Koningsdag

HENGELO - Vrijwilligers van het Hengelose Oranjecomité gaan tussen maandag 15 en zaterdag 20 april weer langs de deuren om geld op te halen voor de viering van de aanstaande Koningsdag. Op zaterdag 27 april zal het terrein aan de Leliestraat weer geheel oranje kleuren.

Koningsdag in Hengelo start om 10.30 uur met de optocht door het dorp. Om 11.15 uur is er de traditionele aubade bij De Bleijke. Er zullen dit jaar geen ballonnen de lucht in gaan. In plaats daarvan zorgt de organisatie voor oranje windmolentjes.

Op het feestterrein aan de Leliestraat zal vanaf 12.00 uur een kinderrommelmarkt plaatsvinden, kinderen kunnen ponyrijden en er is een Kings Day Fun Park. Ook treden The Dudes of Hengel op. Om 14.00 begint een politiehondendemonstratie.

Het Oranjecomité is nog op zoek naar mensen die willen helpen met collecteren of vrijwilligers die op Koningsdag zelf willen helpen. Aanmelden kan via fam.gosselink@kickxl.nl. Ook zoekt het Oranjecomité nog sponsoren. Wie een bijdrage wil leveren, kan zich melden via claver.linda@gmail.com.


www.oranjecomite-hengelogld.nl/