Wachten tot de poort van het zwembad in Steenderen open gaat. Foto: Jan Oostland
Wachten tot de poort van het zwembad in Steenderen open gaat. Foto: Jan Oostland

Badjuffrouw, doe open de poort

STEENDEREN - Het zwembad in Steenderen zal traditiegetrouw als een van de eerste buitenbaden de poort weer openen. Iedereen is welkom om Goede Vrijdag 19 april hierbij aanwezig te zijn, of misschien zelfs zelf een duik te nemen om te ondervinden hoe warm het zwemwater in Steenderen is.

Opening Burg. Kruijffbad Steenderen wordt Paaseieren Party
Het buitenbad opent ieder jaar weer heel vroeg in het seizoen omdat het bijzonder warme zwemwater dit toelaat. Hoe koud het boven water ook is, onder water is het 28/29 graden. De activiteitencommissie zorgt dat de opening altijd weer een bijzonder feest wordt. Dit jaar staat de opening in het teken van Pasen met een Paaseieren Party.

Onthulling De Hut en eieren zoeken
De zwembaddeuren gaan om 13.00 uur open. Na het welkomstwoord is de onthulling van de gloednieuwe 'Hut'! Een overdekt gedeelte direct aan het zwembad dat is gemaakt door een aantal vrijwilligers. Zorg dat je op tijd bent want direct na het officiële deel is het natuurlijk zwemmen maar ook eieren zoeken geblazen. Naast vele, heerlijke chocolade-eieren worden er zo'n 25 plastic eieren verstopt met een nummer, en dat nummer correspondeert met een verrassing; een zakje met eitjes, een bon voor de kiosk, kleine cadeautjes en als hoofdprijs een reuzenballon.

Paasdagen geopend
Iedereen is zoals altijd van harte welkom om de opening bij te wonen. Voor alle bezoekers is er natuurlijk gratis koffie, thee en limonade met – hoe kan het ook anders – een paastraktatie.

Het wordt gelijk een lang zwemweekend na de opening want het zwembad is zowel eerste als tweede paasdag geopend van 10.00 – 16.45 uur. Alle zwemlessen en zwemsporten starten vanaf dinsdag 23 april. Aanmelden daarvoor kan nog steeds.


www.zwembadsteenderen.nl


Laatste wedstrijden van Quintus handbalseizoen

HENGELO – Twee teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun wedstrijden op zondag 7 april.

Heren C1 moesten thuis tegen DFS C1. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om sowieso de tweede plek veilig te stellen. Udi moest verliezen van Achilles, dan was Quintus alsnog kampioen. Maar helaas, Udi won en Quintus speelde een degelijke, mooie wedstrijd. Er werd goed verdedigd en mooie aanvallen losten elkaar af. Goede afsluiting van het seizoen met een 36-25 winst.

De jongens B1 mochten deze zondag aantreden tegen Stormvogels. Uit werd er verloren, dus er moest nog wat worden rechtgezet. Echter hadden de heren een feestje de avond ervoor, dus alles voor een zware wedstrijd was aanwezig. Het begin was goed en al snel stond er een voorsprong op het bord. De ruststand van 18-6 was comfortabel en de heren vonden het de tweede helft wel prima. Er werd niet goed meer verdedigd, maar de voorsprong kwam niet in gevaar. Eindstand 40-23.


Gelders sneldamkampioenschap

HENGELO - Op vrijdagavond 5 april vond het sneldamkampioenschap van Gelderland plaats in het clublokaal van DCH in Ons Huis in Hengelo. Dit toernooi is altijd aan het eind van het seizoen als alle nationale en provinciale competities zijn afgelopen.

Dit toernooi valt onder de vlag van de Gelderse Dam Bond en werd ook door de wedstrijdleider van het GDB geleid. Harry Vos hielp met de organisatie en werd aangesteld als arbiter. Voor dit toernooi was een vrije inschrijving en zodoende deed DCH mee in de hoofdklasse.
In totaal hadden zich veertien teams ingeschreven, gelijk verdeeld over de eerste en hoofdklasse. Arnoud de Greef, Rodier Evers, Eddy Hoebink en Jaap de Vries namen namens DCH-Hengelo deel. Zij deden hun uiterste best en eindigden daarmee op de vierde plek met 6-6. Eddy behaalde als enige een positieve score met 6-8. De anderen kwamen in deze wedstrijden met tijdsdruk net iets te kort.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 29:
Arnoud de Greef - Han van Beek 2-0, Gerrit Halfman - Harry Vos 0-2, Jaap Vos - Theo Ortsen 1-1.

Standen: Groep A: 1. Arnoud de Greef 19-33, 2. Harry Vos 18-31, 3. Ben Okken 16-23.
Groep B: 1. Gerrit Kreunen 15-17, 2. Jan Luiten 18-17, 3. Wim Sloetjes 18-16.

DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl/nationale-competitie/