Pech en winst voor Koen Hermans

LOCHEM - De tweede ONK Zijspancross in Lochem is gewonnen door het team Bax/Stupelis. De Achterhoekers Daniël Willemsen en Koen Hermans lieten zich goed gelden. Willemsen eindigde als tweede in het dagklassement, Hermans als zevende nadat hij in de eerste manche door pech uitviel en zich daarna revancheerde door de tweede manche te winnen.

Na het voortijdig afvlaggen van de ONK Zijspancross in Lierop vorige week waren de eerste punten toch weer te verdelen in Lochem. De omstandigheden waren zwaar door de overvloedige regenval. Diverse wereldtoppers verschenen aan de start als voorbereiding op het komende Grand Prix-seizoen. In totaal stonden 25 zijspancombinaties aan het starthek. Tijdens de kwalificatie pakte wereldkampioen Vanluchene/van den Bogaart de pole-position voor Bax/Stupelis, Sanders/Kunnas en Hermans/Musset.
In de eerste manche ging Daniël Willemsen met zijn nieuwe kompaan, de Fransman Luc Rostingt, voor eigen volk als snelste weg voor Vanluchene, Bax, Veldman en Hermans. Willemsen/Rostingt reden in een spannende race lang op kop maar Bax/Stupelis wisten hen in de voorlaatste ronde toch te passeren en de overwinning te pakken voor Willemsen/Rostingt, Veldman/Janssens, Vanluchene/van den Bogaart en Sanders/Kunnas. Koen Hermans, die al enkele dagen ziek was, wist de kopgroep toch goed te volgen tot hij na zeven ronden door motorische problemen uitviel. Van de overige Achterhoekers klasseerden Van Werven/Beunk zich als 9e, Keuben/Rietman 10e, Wisselink/Sloot als 20ste en Foden/Bijenhof als 21ste.
In de tweede manche pakte de verrassend goed rijdende Belg Davy Sanders met Lari Kunnas de kopstart. Geleidelijk werden zij ingehaald door zowel Willemsen als Bax en Hermans. Het Team Hermans/Musset bouwde de race goed op en schoven van een vierde plaats geleidelijk op naar voren. Na het passeren van Sanders/Kunnas werd ook Bax/Stupelis ingehaald en ontspon zich een spannende race om de leiding. Met de snelheid bleek het op de nieuwe zijspan wel goed te zitten nadat het duo ook Willemsen/Rostingt te snel af was. Niet eens fit en toch de eerste mache-overwinning voor de Hengeloër Koen Hermans. Als tweede finishten Willemsen/Rostingt voor Bax/Stupelis die de dagzege pakten. Klasseringen overige Achterhoekers: 11. Keuben/Rietman, 15. Van Werven/Beunk, 19. Wisselink/Sloot en 20. Foden/Bijenhof.

Daguitslag ONK Zijspancross in Lochem
1 Bax/Stupelis 45 pnt. 2 Willemsen/Rostingt 44 pnt. 3 Vanluchene/van den Bogaart 36 pnt, 4 Veldman/Janssen 36 pnt, 5 Sanders/Kunnas 31 pnt, 7 Hermans/Musset 25 pnt
9 Keuben/Rietman 21 pnt, 11 Van Werven/Beunk 18 pnt. Zondag vindt ook de volgende wedstrijd voor de ONK Sidecars Masters weer in de Achterhoek plaats. De VAMAC is dan gastheer op het circuit De Vennebulten in Varsseveld. De eerste Grand Prix is op 7 april in het Belgische Lommel.