Geen triatlon dit jaar, maar een Run Bike Run

HENGELO - De Stichting Triathlon Hengelo organiseert op 14 april een Run Bike Run (RBR) en een hardloopwedstrijd. Inschrijven als duo-team is ook toegestaan. Door omstandigheden waarop het bestuur geen invloed kon uitoefenen, lukt het niet om in juni 2019, de gebruikelijke datum, een triatlon te organiseren.

De RBR zal worden georganiseerd vanaf sportcentrum AeroFitt in Hengelo Gld. en voor zover mogelijk wordt uitgegaan van hetzelfde loop- en fietsparcours van de afgelopen triatloneditie. Aanvangstijd eerste run is 13.00 uur, de tweede run circa 14.00 uur. Het exacte tijdstip wordt vermeld op de website van triatlon Hengelo.

De wedstrijd bestaat uit de volgende onderdelen:
De korte Run Bike Run: 5 kilometer lopen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Tegelijkertijd start ook een hardloopwedstrijd van 5 kilometer.
De lange Run Bike Run: 10 kilometer lopen, 40 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Tegelijkertijd start ook een hardloopwedstrijd van 10 kilometer.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website van Triatlon Hengelo en/of Inschrijven.nl. Leden van AeroFitt ontvangen een korting.
Voor eventuele aanvullende informatie, bel met Pieter Roozendaal, 06-28123402, of mail het secretariaat, info@triathlonhengelo.nl.


www.triathlonhengelo.nl


Oefenmarathon voorjaarsaftrap voor 'mens en paard'

HENGELO - Op zaterdag 23 maart opent menvereniging 'In Stap en Draf' haar buitenseizoen met de, bij vele menners zeer gewaardeerde, oefenmarathon. Deze jaarlijks terugkerende oefendag staat voor ervaren combinaties in het teken van het opstarten na de winterstop, kan worden ingezet voor het verder opleiden van jonge paarden voor de wedstrijdsport en ook de recreatieve menner, die eens wil ervaren hoe het is om deze wijze actief te zijn met zijn of haar aanspanning, is van harte welkom.

Aan de start verschijnen enkel-, twee- en vierspannen die deze dag een dressuurproef kunnen rijden. Er zal een prachtige vaardigheidsbaan worden uitgezet waarin er geoefend kan worden met het kegeltjes rijden. Verder verzorgen de parcoursbouwers een aantal technische hindernissen, waaronder natuurlijk de waterbak, die garant staat voor de nodige beleving. Speciaal dit jaar zullen er in het kader van een landelijke 'tandem-trainingsdag' ook verschillende tandemrijders acte de presents geven.

Menlessen
Menvereniging 'In Stap en Draf' gaat op woensdag 3 april van start met het verzorgen van menlessen bij Stal Groot Bannink aan de Menninkweg 2 in Hengelo Gld. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Monique Rotman, via 06-170 313 85.

De oefenmarathon op 23 maart wordt georganiseerd op en rondom 'de Hietmaat' aan de Zelhemseweg 15 in Hengelo Gld. Ervaar de sfeer van het aangespannen rijden en ontmoet de mensport met 'In Stap en draf'. Belangstellenden zijn van harte welkom op de verschillende evenementen en bijeenkomsten. De toegang is gratis.


www.instapendraf.nl