Hamove crossspektakel met Bjorn Berendsen. Foto: Henk Teerink
Hamove crossspektakel met Bjorn Berendsen. Foto: Henk Teerink

Hamove crossspektakel

HENGELO - Op zondag 7 april houdt de Hamove het eerste motorcrossevenement van het jaar. Dit vindt plaats nabij Zelhemseweg 33 in Hengelo (Gld.). Aan de start zullen de volgende klasse's verschijnen: brommer/ jeugd opstapklasse (ook voor niet leden), jeugd t/m 15 (ook voor niet leden), hobbyklasse, wedstrijdklasse, zijspannen en quads. Zij zullen strijden om de bekers en de eer. Per klasse worden er drie series verreden, om daarna af te sluiten met de finales. De trainingen beginnen om 9.30 uur en de wedstrijden starten om 10.30 uur.

Deelname is voor alle leden van de Hamove. Mocht je nog geen lid zijn en toch mee willen doen, lid worden en inschrijven kan via de website onder de kop: 'Motorcross'. Jong en oud zijn welkom op aan de Zelhemseweg voor een gezellig dagje motorcross met een hoop spektakel. Tijdens en na de cross kan men terecht voor een hapje en drankje en veel gezelligheid.

Het evenement is gratis te bezoeken. De organisatie hoopt op een grote opkomst van zowel rijders als publiek.


www.hamove.nl


DCH 'eervol' uit de beker

HENGELO - In de eerste ronde van de Gelderse beker competitie (4-tallen) moest het eerste team van DCH naar Huissen om daar tegen VBI 1 te spelen. Voor Hengelo een bijna onmogelijke opgave om daar punten te halen, maar het lukte in de reguliere wedstrijd toch heel goed.

Als eerste was het Ben Okken die zijn tegenstander met een uitgeslepen eindspel verraste en op die manier de winst wist binnen te halen. DCH stond voor met 0-2 tegen een team met gemiddeld 300 rating punten meer. Helaas ging het voor Jaap de Vries wat minder goed. Hij verloor op positie in het middenspel en kreeg daarna geen grip meer op zijn partij. Rodier Evers kwam nagenoeg niet in de problemen en wikkelde zijn partij naar remise af.

Aan het eerste bord zat Arnoud de Greef nog te vechten tegen Alexander Baljakin, een Russische grootmeester, maar Arnoud werd er niet koud of warm van. Arnoud hield de partij klassiek en niet te ingewikkeld en zodoende kon hij naar remise schuiven. De reguliere eindstand werd hierdoor 4-4. Volgens het reglement wordt er dan een barrage gespeeld met een sneldamwedstrijd van tien minuten per partij per persoon. In deze strijd ging DCH toch ruim kopje onder en waren zij de meester onder tijdsdruk. Alleen Rodier speelde met sneldammen nog remise, zodat het 7-1 werd voor VBI.

In de onderlinge competitie zit een nieuwe speler, te weten Theo Ortsen. De clublden zijn blij dat Theo hen komt versterken als lid van DCH en hopen dat er zich nog meer nieuwe leden zullen aanmelden.
Wil de damclub blijven bestaan dan zullen er wel een paar leden bij moeten komen. Iedereen is van harte welkom of je nu ooit lid bent geweest van een damclub, via internet speelt of gewoon als huisdammer; kom kijken en de sfeer proeven. DCH speelt de maanden maart en april nog en in mei wordt het seizoen afgerond met een sneldamavond, ledenvergadering en een 'feestavond' met prijsuitreiking.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 25 en 26: Jan Bosch - Han van Beek1-1, Jaap Vos - Jaap de Vries 0-2, Arnoud de Greef - Ben Okken 1-1, Theo Ortsen - Wim Sloetjes 2-0, Gerrit Kreunen - Harry Vos 0-2, Gerrit Halfman - Jaap Vos 1-1, Harry Vos - Han van Beek 2-0, Theo Ortsen - Gerrit Kreunen 1-1.
Standen: Groep A: 1. Arnoud de Greef 16-28, 2. Harry Vos 15-26, 3. Ben Okken 15-22. Groep B: 1. Gerrit Kreunen 13-15, 2. Jan Luiten 16-15, 3. Wim Sloetjes 17-15.

DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl/nationale-competitie/


Sportieve thuiswedstrijden leveren winst op

HENGELO – Zes teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun wedstrijden op zondag 17 maart. Alleen het damesteam had een uitwedstrijd.

Dames 1 moest aan het begin van de zondagmiddag aantreden in Lent om het op te nemen tegen Ha-STU DS2. Door vele blessures geplaagd, had Quintus zelfs een C-meisje mee. Fleur bedankt. De wedstrijd werd verloren, al waren er kansen genoeg om het verschil kleiner te houden. Eindstand 27-8.
Quintus DC1 speelde in Sporthal de Kamp tegen Blauw Wit DC1. Quintus wist niet wat ze verwachten kon, want de tegenstander kwam halverwege het seizoen in deze klasse. Snel stond het thuisteam achter met 1-2, maar verbeterde tot een ruststand van 6-4. Tweede helft ging gelijk op, gingen de aanvallen een stuk beter en liepen ze uit. Eindstand 12-9. Mooi seizoen gehad en een knappe vierde plek gehaald voor het eerste jaar in de C.
Quintus HC1 ontmoette Artemis HC1. Het zou een spannende wedstrijd worden waarbij beide ploegen er met de winst vandoor konden gaan. De eerste helft ging gelijk op en resulteerde in een ruststand van 10-10. In de tweede helft was het geluk niet aan de zijde van Quintus en mochten veel schoten er net niet in. Artemis had dit geluk wel en liep uit naar een eindstand van 17-23.
HB1 moest thuis tegen Minerva, dat nog volop meespeelt om het kampioenschap en moest winnen vandaag. Het tempo was hoog vanaf het begin en de score liep snel op. Met rust stond Quintus met 11-12 achter. De tweede helft werd teruggevallen op een 6-0 dekking. Minerva kreeg hierdoor meer balverlies en een gat van drie punten werd geslagen. De aanvallen van Quintus gingen in hoog tempo door met een 29-23 overwinning tot gevolg.
De tegenstander van Quintus D1, Artemis D1 kwam met twee keer zoveel spelers naar Hengelo. Het thuisteam ging goed van start. Hun verdediging is echt stukken beter geworden en dat scheelt een hoop doelpunten. Artemis had een paar lange jongens, die over de Quintusspelers heen konden scoren, maar Quintus had Julia die scoorde. Het was een pittige wedstrijd met wat 'gebeuk' hier en daar. Toch konden ze er aan de kant van Artemis niet goed doorkomen. Veel balverlies helaas, eindstand 5-15.
Quintus Heren 1 moest aantreden tegen laagvlieger Borhave 1 uit Borne. Tot 4-4 ging het gelijk op, vervolgens trokken de Hengeloërs het gaspedaal open, wat resulteerde in een 18-10 ruststand. De tweede helft vergat Quintus door te drukken, uitslag 33-20. Een gemiste kans om te werken aan het doelsaldo.


www.svquintus.nl