Heren 2 zicht op promotie naar tweede klasse

HENGELO – Handbalvereniging SV Quintus beleefde een sportief weekend, met wedstrijden zowel op zaterdag 9 als zondag 10 maart. Quintus 2 eindigt nu op de tweede plaats en heeft zicht op promotie naar de tweede klasse.

Op zaterdagmiddag vertrok Quintus D1 naar Gendt voor de wedstrijd tegen Angeren D1. Met maar een wissel op de bank begonnen ze de wedstrijd. Er werd uitstekend verdedigd en circkelloopster Mirthe zat enorm goed in de wedstrijd, waardoor ze goed in de gaten werd gehouden door Angeren en geen kans tot scoren kreeg. Door een snelle wissel met Julia in t veld greep ze toch haar kans en scoorde. Angeren was helaas niet te verslaan, maar het was een mooie pot. Eindstand 9-7.

Heren 2 speelde zaterdagavond tegen Havana 2 in Nijmegen de laatste wedstrijd van het seizoen. Quintus zat direct goed in de wedstrijd en de mannen wisten het goal gemakkelijk te vinden. Door slordig spel lukte het niet om al een overtuigend gat te slaan. Ruststand 14-16. Na rust zette Quintus een tandje bij en werd het definitieve gat geslagen. Eindstand 24-34. Door de overwinning is Quintus 2 in de competitie geëindigd op de tweede plaats, waardoor er nog zicht is op een promotie naar de 2e klasse.

Quintus HS1 ontmoette zaterdag in Gaanderen Minerva HS1. De eerst helft begon wat statisch en na deze helft was er een geringe voorsprong voor Quintus. De tweede helft was Quintus minder statisch en dit resulteerde in een doelpunten regen van 23 doelpunten in de tweede helft. Eindstand 17-35 in het voordeel van Quintus.

Quintus DC1 speelde in de Pol tegen Minerva. Door een blessure van Sanne ging Roos de eerste helft in de goal staan. Het ging gelijk op. Het was soms hard tegen hard, de scheidsrechter leek er een paar keer goed naast te zitten. De meiden werden een beetje geïntimideerd door het spel van Minerva. Na de rust hield Quintus het koppie erbij en legden zelf ook een beetje agressie in het spel. Tweede helft profiteerden ze van de kansen die ze kregen. Eindstand 17-20.

De Heren B moest zondags tegen Zwolle, een ploeg die het moet hebben van schotkracht. Door een begin met goede aanvallen en mooie wissels stond er een 9-12 voorsprong met rust. In de tweede helft kroop Zwolle wat dichterbij maar kon het gat niet dichten. Twee minuten voor tijd stond Quintus twee punten voor, maar door een slechte aanval en balverlies kon Zwolle twee breaks lopen en eindigde de wedstrijd met 24-24 gelijk.

Quintus HC1 moest uit in Gaanderen tegen Minerva. Het offensieve verdedigen van Minerva bracht de jongens toch in twijfel. Al snel stonden ze 3-0 achter. Na minuten zonder scores, gingen de jongens kaatsen, doorlopen en scoren. Al snel was het 3-5. Dit bleven ze de rest goed vasthouden en het resulteerde in een mooie overwinning. 20-31. Ze zijn op kampioenskoers.

Quintus Dames 1 moest thuis tegen Groessen. Quintus speelde een slappe wedstrijd en verloor met 14-20.

Spanning stijgt bij DVO DS1

HENGELO - Vooraf was een nederlaag tegen Tornado Geesteren DS1 ingecalculeerd. Thuis was tegen de titelkandidaat met 0-4 verloren zodat de dames van DVO DS1 zich weinig illusies maakten voor de uitwedstrijd. Het punt dat behaald werd was dan ook een meevaller en met een beetje geluk had er zelfs meer in gezeten dan de 3-1 nederlaag.

DVO had door de voorjaarsvakantie een paar weken rust gehad. In deze periode werd bekend gemaakt dat Frans Jordens het komende seizoen hoofdtrainer wordt van de DVO-dames. De 55-jarige Dinxperloër was eerder 14 seizoenen verbonden aan VCV Varsseveld en momenteel verzorgt hij al één keer per week de training bij DVO DS1.

DVO wist wat er op het spel stond nu in deze fase elk punt telt. Het team begon dan ook messcherp aan het duel. Door een goede servedruk ging de tegenstander fouten maken en kwam DVO zelfs op een 11-17 voorsprong. De koploper wist even niet wat ze meemaakten. Ze kwamen nog wel dichterbij maar door een goede serveserie van Nina Hermans werd deze set verrassend met 22-25 gewonnen.
Tornado raakte er niet van in de war en had natuurlijk voldoende kwaliteit in huis om orde op zaken te stellen. In de tweede set voerden ze de druk op en sloegen een flink gat. Dat kon DVO niet zomaar rechtzetten, waardoor deze set met 25-16 verloren ging en de stand weer gelijk was.
In de derde set hetzelfde patroon. Tornado liet zien waarom het waarschijnlijk de aanstaande kampioen wordt en nam direct een 7-0 voorsprong. DVO kwam geleidelijk wel weer iets beter in het spel maar moest zich ook in deze set gewonnen geven: 25-19.
De vierde set was de meest spannende. Tornado probeerde weer afstand te nemen, maar DVO kwam steeds goed terug. Bij 10-10 was het weer gelijk, waarna de Tukkers opnieuw gas gaven. DVO gaf zich niet gewonnen en bij 23-22 waren er alle kansen op een sensatie. Tijdens een erg lange rally kon DVO het beslissende punt niet scoren en ging het punt en uiteindelijk ook de set alsnog naar Tornado, waardoor de wedstrijd in een eervolle 3-1 eindigde. Het DVO-team was tevreden met het punt, maar toch baalden de Hengeloërs omdat er wellicht meer had in gezeten.
Het spel geeft wel vertrouwen voor de komende wedstrijden die waarschijnlijk zeer spannend gaan worden. Doordat de concurrentie volop punten haalde staan nu vier ploegen gelijk met 34 punten! Hiervan moeten twee teams p/d-wedstrijden gaan spelen. Zaterdag 16 maart speelt DVO in sporthal De Kamp om 17.45 uur tegen Gemini DS1 uit Borculo.

Stand onderaan: 8. Orion DS218 34 (31-48), 9. Rivo DS218 34 (29-45), 10. Alterno DS3 18 34 (30-47), 11. DVO DS118 34 (30-47), 12. BOVO DS1 18 16.