Het Hengelo's Gemengd Koor neemt afscheid van de familie Langeler. Foto: PR
Het Hengelo's Gemengd Koor neemt afscheid van de familie Langeler. Foto: PR

Vespers in de tijd naar Pasen

HENGELO - Op woensdag 20 maart start een reeks van vijf oecumenische vespers, korte bezinningsdiensten, op weg naar Pasen. De vespers zijn los van elkaar te bezoeken op 20 en 27 maart, 3, 10 en 17 april. Plaats van samenkomst is het Willibrordhuus aan de Spalstraat (naast de RK Kerk) in Hengelo Gld. van 19.30 tot 20.00 uur.

Door interkerkelijke samenwerking van vrijwilligers bieden deze vespers een moment van bezinning, stilte en steun in de vastentijd, ook wel Veertig Dagen Tijd genoemd. Leidraad voor de vespers in deze periode is een zogeheten hongerdoek van een Togoleze kunstenaar. Hij verbeeldt kleurrijk de noden en behoeften van mensen. En laat ons nadenken over de woorden van Jezus: "Ik had honger en jullie hebben Mij te eten gegeven, Ik had dorst en…". Zo komen in vijf vespers vijf 'werken van barmhartigheid' in beeld, woord en muziek aan de orde. Van harte welkom! Contactpersoon: dominee@pknhengelogld.nl of 0575-461224.


Cursus Reanimatie & AED

HENGELO - Altijd al iets willen betekenen voor uw medemens in nood? Volg dan de twee uur durende cursus Reanimatie & AED, dat verzorgd wordt door de Hengelose EHBO-vereniging. Deze cursus komt met een certificaat van deelname en zal in april plaatsvinden in Sporthal de Kamp. Na opgave en bij voldoende deelname zal de definitieve datum worden gecommuniceerd naar de cursisten. De cursus wordt gegeven op een zaterdag. Voor meer informatie en kosten, zie de website. Voor opgave, neem telefonisch contact op met mevrouw T. Nijenhuis (06 - 465 684 00) of mevrouw S. Willemsen (06 - 167 010 81).


www.ehbohengelogld.nl


Afscheid van familie Langeler, hotel, restaurant en Partycentrum

HENGELO - Op dinsdag 26 februari werd tijdens een zeer drukke receptie afscheid genomen van de familie Langeler. Hierbij was ook het Hengelo's Gemengd Koor aanwezig. Al meer dan 50 jaar is Party Langeler hun repetitielokaal op de dinsdagavond. Voor deze, ook voor hen speciale avond, togen zij in Koor-uitrusting, naar deze receptie.

Voor de familie Langeler, was door Paulien Gasseling, secretaris van het koor, op de melodie van het Hengelose volkslied, een tekst geschreven, die veel waardering kreeg. Doordat het komen en gaan van mensen voor de receptie, tijdens het zingen van dit lied gewoon door ging, is de inhoud van de tekst aan de familie Langeler ontgaan. Met het gevolg, dat de tekst die voor hen op geplastificeerd papier was gezet, pas na alle feestelijkheden, door hen werd opgemerkt. Omdat de tekst hen emotioneel trof, werd de andere dag contact gezocht met de voorzitter van het koor, Roelof van Gijssel. Hem werd gevraagd, om de eerstvolgende repetitie avond 5 maart dit lied nog een keer voor de familie Langeler te willen zingen. Aan dit verzoek werd graag voldaan.

Dus kwam de hele familie nog een keer naar de repetitie avond om het Langeler-lied te beluisteren en persoonlijk afscheid nemen van het koor dat meer dan 50 jaar, wekelijks hun gast was. Zo werd het afscheid van de familie Langeler door het koor, nog eens extra bezegeld.


IPad-hulp in het Repair Café Hengelo

HENGELO - Op donderdag 21 maart is het Repair Café van 15.00 tot 20.00 uur geopend voor alle reparaties. Op deze dag is Henk Roes in het Repair Café aanwezig, speciaal om te helpen met de iPad-tablet.

Werken en doen de apps het niet, zijn bepaalde functies niet te vinden of om meer met de iPad-tablet te doen, kom dan om samen met Henk naar een oplossing te zoeken en zo meer plezier van de iPad te beleven. Ook is informatie te verkrijgen over een eventuele cursus voor de iPad of Samsung-Android systeem. Tevens de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen. De eerste en derde donderdag van de maand is er ook een inloopmorgen in het Willibrordhuus vanaf 9.30 uur tot 11.30 uur.

Tot ziens in het Repair Café en of Willibrordhuus