Tijdens de brandweerwedstrijden in Klarenbeek doet ook post Steenderen mee. Foto: PR
Tijdens de brandweerwedstrijden in Klarenbeek doet ook post Steenderen mee. Foto: PR

Klarenbeekse brandweer gastheer
jaarlijkse wedstrijden

Ook korps Steenderen doet met de wedstrijden mee

KLARENBEEK/STEENDEREN - Brandweer Klarenbeek is dit jaar de organisator van de jaarlijkse brandweerwedstrijden van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Op zaterdag 9 maart strijdt een aantal korpsen om de eer.

Traditiegetrouw organiseert telkens een ander korps de wedstrijd. Ook dit jaar horen de deelnemende korpsen pas op de dag zelf waar precies de wedstrijdlocatie is. De wedstrijden zijn voor het publiek zeer interessant en iedereen is dan ook van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen. De organisatie vraagt de kijkers echter nadrukkelijk om gedurende de wedstrijd geen berichten op social media te plaatsen. Dit zou namelijk de korpsen die nog moeten spelen op voorsprong zetten.
De korpsen trainen deze dag een zo realistisch mogelijk scenario. Dit scenario heeft te maken met een van de risico's zoals die zijn benoemd in het risicoprofiel voor deze regio. Tijdens de wedstrijd kunnen alle kerntaken (brand, technische hulpverlening, ongeval gevaarlijke stoffen en waterongeval) aan bod komen. De wedstrijd begint om 8.30 uur en duurt tot 17.00 uur.
Geïnteresseerden die op 9 maart een kijkje willen nemen kunnen zich melden bij Rutenfrans Constructie, Klarenbeekseweg 84b in Klarenbeek. Brandweer Klarenbeek geeft tijdens de wedstrijden updates op de Facebookpagina.