Vrijwilligers van Repair Café Hengelo repareren op de Piersonschool meegebrachte spullen. Foto: PR
Vrijwilligers van Repair Café Hengelo repareren op de Piersonschool meegebrachte spullen. Foto: PR

Repair Café op bezoek bij de
Piersonschool

HENGELO - Op vrijdag 22 februari bezochten de reparateurs van het Repair Café Hengelo Gld. de Piersonschool. De kinderen van de school werken over het thema techniek en dat was een mooie reden om het Repair Café op bezoek te vragen.

De zestig belangstellende kinderen hadden van huis kapotte spullen meegebracht. De mensen van het Repair Café Hengelo Gld. vertelden over hun werk in het café dat normaal in Kerkstraat 15 huist.
De kinderen werden daarna verdeeld in drie groepen. De ene groep kreeg uitleg over het doel en het ontstaan van het Repair Café, de andere groep had een quiz en de derde groep ging met de reparateurs aan de slag. Aan het einde van de les wisten kinderen alles over het nut en noodzaak van de Repair Cafés. De kinderen kunnen terug kijken op een leerzame bijeenkomst.
Het Repair Café Hengelo is blij met deze belangstelling. Wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst. Het Repair Café, aan de Kerkstraat 15, is elke eerste en derde donderdag van de maand geopend van 15.00 tot 20.00 uur.


www.repaircafehengelogld.nl


Filmavond in bieb Hengelo: Three
Billboards outside Ebbing Missouri

HENGELO - Donderdagavond 14 maart is het weer filmavond in bibliotheek Hengelo. Dit keer de film 'Three Billboards outside Ebbing Missouri'. Let op: de aanvangstijd is vervroegd naar 19.30 uur.

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Oscar®winnares Frances McDormand) een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby (Oscar® genomineerde Woody Harrelson). Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon (Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing's ordehandhaving alleen maar heftiger.

Aanvang van de film is 19.30 uur. Vrienden bibliotheek Hengelo betalen 4 euro, andere belangstellenden betalen 6 euro voor een kaartje. Kaartjes voor de film zijn vooraf te koop in bibliotheek Hengelo, Sterreweg 10 of op de avond zelf bij de kassa. Van harte welkom.


www.facebook.com/vrienden bibiliotheekhengelogld/