Grand Bistro de Rotonde viert de liefde

VORDEN - Aangezien Grand Bistro De Rotonde niet iedereen op 14 februari kunnen ontvangen, viert men de liefde van 12 tot en met 17 februari. Omdat liefde in verschillende vormen voorkomt, gebeurt dat niet alleen met geliefden. Gezinnen, vriendengroepen et cetera zijn ook van harte welkom om te komen genieten van het Valentijnsmenu. Ook al is iedereen dat al van De Rotonde gewend, tijdens deze dagen legt het team iedereen nog net wat meer in de watten. Op 14 februari kan men ook genieten van een High Tea 4 Two de luxe voor de prijs van een normale High Tea . Men kan hiervoor uiterlijk tot een dag tevoren reserveren. Ook wordt op Valentijnsdag een Lunch 4 two inclusief een kop koffie en een glas verse jus d'orange geserveerd voor 19,95 euro voor twee personen. Deze aanbieding geldt alleen op Valentsdag en reserveren is gewenst. Dat kkan via 0575-551519 of info@grandbistrorotonde.nl.


Winterwandeling Lindesche Molen

LINDE - Een wandeling door het prachtige gebied van buurtschap Linde en omgeving kan gemaakt worden op 17 februari. Stichting de Lindesche Molen houdt dan voor de negende keer de traditionele winterwandeling. Er is keuze uit drie afstanden: vijf, tien of twintig kilometer.

Voorzitter Henk Ruiterkamp van Stichting de Lindesche Molen vertelt: "Ook dit jaar hebben we weer ons best gedaan om de wandelaars te verrassen met een mooie route. Er zijn paden opgenomen waar de wandelaars zelden of nog nooit gelopen zullen hebben." Dat komt door de bereidwilligheid van grondeigenaren en landgoedeigenaren. "We kunnen ieder jaar weer op hun medewerking rekenen en daar zijn we erg blij mee.", aldus de voorzitter. Voor de tien en de twintig kilometerwandelaars is er onderweg een pauzemogelijkheid bij een horecagelegenheid.
De wandeling wordt georganiseerd door vrijwilligers die de Lindesche Molen een warm hart toedragen en de gehele opbrengst is dan ook voor de stichting. Henk Ruiterkamp vermeldt nadrukkelijk: "De stichting heeft als doel om het de Lindesche Molen voor de toekomst te behouden. Onderhoud kost veel geld en de opbrengst van deze wandeling zal hier een bijdrage aan leveren."
Inschrijven voor de winterwandeling is mogelijk van 8.30 tot 13.00 uur. Inschrijving voor de twintig kilometer kan tot 10.30 uur. De kosten bedragen vier euro per persoon. Leden van de KWBN betalen drie euro. De start is bij de Lindesche Molen aan de Lindeseweg 29 in Vorden.


Ons Contact

Wat brengt ons zo'n reclameweekblad; wat heb je aan dat streekorgaan?
Het gaat om geld van adverteerders; daar hebben wij geen boodschap aan!
Ho ho, dat is wel erg kortzichtig. Het draait wel op reclamegeld,
maar 't heeft ook sociale functie, waarbij het ons veel streeknieuws meldt.
Neem het Contact, ouwe getrouwe, valt op de deurmat elke week.
Het brengt ons inderdaad reclame, maar ook veel nieuws uit dorp en streek.

Veel sportclubs en verenigingen kunnen hun lief en leed hier kwijt.
Ze melden ons hier wat gaat komen. Wie, wat, waar en de aanvangstijd.
Dan nog iets. De gemeente Bronckhorst zit hier niet enkel voor de lol.
Zij hebben wekelijks veel te melden en schrijven 't middenkatern vol.
In het Contact staan ook rubrieken, verhalen, zelfs gedichtjes soms,
die je wel aan het denken zetten of laten lachen om iets stoms.

Ja, het Contact is een veelzijdig en bovendien heel kleurrijk blad.
Haast ieder vindt iets van zijn gading; elke week gratis op de mat!
Het komt op elk adres in Bronckhorst en zodoende, zij 't onbedoeld,
draagt het wat bij aan de cohesie waarop deze gemeenschap stoelt.
Excuses als in dit gedichtje de feiten ietsje zijn verfraaid.
Daarom als zinderende slotzin: Weet dat het om reclame draait!


André van Alphen
Zuivelweg 5A
7255XA Hengelo Gld.