Het Rode Kruis afdeling Bronckhorst huldigde in de jaarlijkse bijeenkomst tien jubilarissen. Foto: PR
Het Rode Kruis afdeling Bronckhorst huldigde in de jaarlijkse bijeenkomst tien jubilarissen. Foto: PR

Trouwe Rode Kruis
vrijwilligers gehuldigd

BRONCKHORST - Op 1 februari huldigde het Rode Kruis afdeling Bronckhorst in de jaarlijkse bijeenkomst tien jubilarissen. Zij kregen een oorkonde, een speldje en een bos bloemen.

Mevrouw Bluemink, mevrouw Tiemessen, mevrouw Menkhorst, de heer Menkhorst en de heer van Bebber zijn allemaal al tien jaar actief als evenementenhulpverlener binnen het Rode Kruis. Mevrouw Grob is al tien jaar actief als vrijwilliger voor Zonnewater, dit valt ook onder het Rode Kruis. Mevrouw Garretsen is gehuldigd omdat zij al twintig jaar lang actief in binnen het Rode Kruis. Hierbij is zij nu al vele jaren actief als coördinator voor Zonnewater. Mevrouw Weijers werd gehuld voor twintig jaar inzet als evenementen hulpverlener binnen het Rode Kruis en mevrouw Seesink is gehuld omdat zij zich al dertig jaar lang inzet voor en bij de Welfare. Tot slot is mevrouw Eelderink gehuld omdat zij maar liefst veertig jaar inzetbaar is als evenementenhulpverlener. Bij deze avond waren helaas mevrouw Grob en mevrouw Tiemessen niet aanwezig, zij staan dus ook niet op de foto.

Het Rode Kruis afdeling Bronckhorst houdt zich bezig met evenementenhulpverlening binnen het gebied, maar bieden ook hulp indien mogelijk buiten Bronckhorst. Daarnaast verzorgt zij reanimatiecursussen en biedt op andere manieren ondersteuning waar mogelijk.
Om de reanimatiecursussen te kunnen blijven geven zoekt het Rode Kruis Bronckhorst een coördinator. Iemand die zorgt dat iedereen jaarlijks zijn herhalingsles krijgt en nieuwe cursussen inplant. Ook zoekt zij jaarlijks collectanten en evenementenhulpverleners.
Wie interesse heeft of informatie wenst, kan via de mail contact opnemen met de secretaris.


secretaris.bronckhorst@rodekruis.nl