Dammers DCH kampioen

HENGELO - In de achtste en voorlaatste ronde van de Oost Gelderse bondscompetitie wisten de spelers van de Hengelose damclub in Laren het kampioenschap binnen te halen. De strijd ging ditmaal tegen het eerste team van DEZL waarbij DCH aan een gelijkspel voldoende had om het kampioenschap veilig te stellen.

DEZL was als enige nog in de strijd om het goud en stond bij aanvang van de wedstrijd drie punten achter op DCH. Dus theoretisch was het nog mogelijk voor DEZL. In het openingswoord van de teamleider van de Larense kant werd al geopperd gezien de speelsterkte van beide teams dat dat een behoorlijk zware opgave voor ze was. Ditmaal was het Rodier Evers die de score opende doordat zijn tegenstander zich op positie wel vroeg liet vastspelen en daardoor al een schijf achter kwam en geen enige compensatie had op dit verlies. Als tweede noteerde Ben Okken zijn winstpartij; ook hij had door betere positie in zijn partij en wist te gemakkelijk te winnen. Harry Vos had een slechtere opening van zijn partij, maar herstelde zich goed en wist het eindspel geraffineerd uit te spelen en met deze winst haalde hij het zesde punt binnen om DCH kampioen te maken.
Echter de score ging nog verder omhoog. Jaap de Vries zijn opponent had in een dammen eindspel een schijf voor, maar wilde teveel en dat strafte Jaap netjes af, 0-8. Eddy Hoebink tot dan toe slechts een keer remise toegestaan en wist nu zijn partij ook weer te verzilveren. En tenslotte Arnoud de Greef, zijn tegenstander had het hem wel moeilijker kunnen maken en op remise spelen, maar ja, dat moet je dan wel doen. Arnoud ging hem ondertussen met de winst lopen en maakte er 0-12 van.
DCH leidt dan ook met 8-16 in deze klasse. In de topscorelijst van deze klasse staan bovenaan: Eddy 8-15, Rodier en Harry beide 8-14, Jaap de Vries 7-13 en Arnoud 8-13.

DCH spelers succesvol in N.C.
In de tiende ronde van de nationale competitie behaalden de dammers van DCH bij andere verenigingen goede resultaten. Bij DIOS 1 'thuis' in Beltrum in de hoofdklasse A won Arnoud de Greef en speelde zijn team gelijk tegen Witte van Moort 2 uit Westerhaar. DIOS 1 staat nu achtste met 10-9.
In de tweede klasse B ontving DIOS 2, DEZL uit Laren die ditmaal het onderspit moest delven door onder andere een knappe overwinning van Harry Vos en een goede remise van Jaap Vos. DIOS 2 staat negende met 10-8. Eveneens thuis in deze klasse DIOS 3 die won van Witte van Moort 3 met 13-7 waarbij Gerrit Kreunen een punt mee snoepte. Hiermee is DIOS 3 twee plaatsen gestegen naar de tiende plek met 10-5. Tenslotte DUO 2 die in Heino won met 8-12 waarbij Jaap de Vries won en Ben Okken remiseerde. DUO 2 heeft 10-13 en staat vijfde.

In de onderlinge competitie is de volgende partij gespeeld in ronde 20: Jan Luiten - Han van Beek 2-0.
Standen: Groep A: Arnoud de Greef 13-23, Harry Vos 13-22, Ben Okken 12-18. Groep B: Gerrit Kreunen 9-11, Jan Luiten 15-14, Wim Sloetjes 14-12.

DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl/nationale-competitie/