Loca people wint in finale heren topklasse

HENGELO - Het 42ste Jentha DVO Stratenvolleybaltoernooi eindigde na de finalewedstrijden op zaterdag 26 januari. De finalisten werden aangemoedigd door een grote menigte op de tribune en in de kantine van sporthal De Kamp.

De zaterdag begon met de finalewedstrijden in de derde klasse, voor zowel de dames als de heren. Bij de heren nam BUFU het op tegen Sir Henry STAJA. Deze wedstrijd werd gewonnen door BUFU. De dames hebben er een spannende finale van gemaakt, Miss Varssel was na een derde set te sterk voor Hengeloco en ging er met de winst vandoor.

In de dames tweede klasse speelden The Muppets tegen The Chica's. The Muppets wonnen in twee sets van The Chica's. De finale van de heren tweede klasse werd gespeeld door Attamottamotta en The Pompwortels 40+. Het was een spannende wedstrijd waarin het gelijk op ging, maar uiteindelijk wist Attamottamotta te winnen in twee sets.
Vervolgens werden de finalewedstrijden in de eerste klasse gespeeld. Bij de heren speelde Aerofitt tegen De Heurne. De Heurne wist deze wedstrijd naar zich toe te trekken en zal volgend jaar weer in de heren Topklasse spelen. De finale bij de dames eerste klasse werd gespeeld door Tandje erbij en Dames Geltinkweg. In de eerste set lieten zij zien dat ze aan elkaar gewaagd waren, maar in de tweede set was Tandje erbij te sterk voor Dames Geltinkweg.

Voordat de wedstrijd van de heren Topklasse van start ging, kwam er tot ieders verbazing eerst nog een joker het veld op. Toen de joker het veld verlaten had, kwam de opslag van Prins Joeri, van carnavalsvereniging De Peardeknuppels. Vervolgens mochten de mannen van Loca people het opnemen tegen de Aaltenseweg. Deze wedstrijd werd op het center court gespeeld, wat een mooi uitzicht opleverde voor het publiek. Na een spannende wedstrijd werd de overwinning in drie sets behaald door Loca people.

Het 42e Jentha DVO Stratenvolleybal toernooi zit er weer op, mede dankzij de inzet van talloze vrijwilligers, zoals wedstrijdleiding, scheidsrechters, EHBO, sponsoren en de Stratenvolleybal commissie was het een geslaagd toernooi.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 31 januari 2019 was in zaal Den Bremer de vierde speelavond van de vierde ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst. De uitslag van deze speelavond was als volgt.

Uitslag. Lijn A: 1. Dinie Hartelman en Ruud Bijloo 63,75%, 2. Margaret Heijting en Gerda Tankink 60,00%, 3. Joke Damveld en Hans Oldhoven 57,92%. Lijn B: 1. Dinie Volkers en Dick Kwakkel 63,73%, 2. Fien Biezeman en Henk Biezeman 59,90%, 3. Hans Jansen en Joop te Veldhuis 51,04%. Lijn C: 1. Alma ten Bruin en Han van Oosterbos 59,04% , 2. Riekie Nieuwenhuis en Riet Niesink 58,09%, 3. Rikie Scheers en Johan Hilderink 57,66%.
Op donderdag 7 februari is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via 06-25198329.


AeroFitt FeelGood Event

HENGELO - Op vrijdag 8 februari vindt er een FeelGood Event bij AeroFitt plaats. Deze keer in het teken van producten en diensten die worden aangeboden, waardoor mensen zich 'beter' kunnen gaan voelen. De locatie is AeroFitt Hengelo, geopend van 15.30 tot 20.00 uur.

Naast een leuk ruim aanbod van onder andere kleding, massages, wijn en thee proeverijen, make up, manicure, medisch pedicure, een kids modeshow en nog veel meer, worden ook drie gratis lezingen aangeboden. Van 16.00 tot 17.00 uur komt 'emotie eten' aan bod, van 18.00 tot 18.30 uur gaat het over 'functioneel trainen' en van 19.00 tot 20.00 uur staat 'bewegen met diabetes' op het programma. Iedere bezoeker maakt kans op mooie prijzen en ontvangt een goodiebag (op=op).


https://www.aerofitt.nl/feelgoodevent/


Excursie over Het Natte Laarzenpad

RUURLO - Zondagmiddag 10 februari verzorgt natuurorganisatie IVN weer een wandeling over het 'Natte Laarzenpad' in de omgeving van kasteel Ruurlo. De excursie gaat door de Formerhoek, een onderdeel van Boswachterij Ruurlo. De start is om 14:00 uur bij de parkeerplaats van de Doolhof, Hengeloseweg 2 in Ruurlo.

De route volgt grotendeels de nattere gedeelten van de boswachterij, dus waterdicht schoeisel is wel zo praktisch.In de laagte tussen de dekzandruggen gaat de wandeling langs een ven, de Grote Former. Dit is een overblijfsel van de vroegere turfwinning door de bewoners van Huize Ruurlo. Bij de Heikamp zijn verderop nog sporen te zien van een stoomtrein die vroeger van Ruurlo via Zelhem naar Doetinchem liep.
Onderweg zijn er verder weer mooie uitzichten in het coulisselandschap. De IVN natuurgidsen zullen er meer over vertellen.
Deze wandeling duurt ongeveer twee uur. Halverwege is er een thee/koffiestop met een consumptie voor 50 eurocent per kop. Meelopen is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie, neem telefonisch of per mail contact op met de hoofdgids.


06 - 250 150 11

c.miedema@kpnplanet.nl