Rita Oldenhave presenteerde een tango, waar gasten op dansten. Foto: Marijke Cornelis
Rita Oldenhave presenteerde een tango, waar gasten op dansten. Foto: Marijke Cornelis

Nieuwjaar seniorenvereniging S.H.S.

HENGELO - Seniorenvereniging S.H.S. heeft op 17 januari het nieuwe jaar ingeluid met een zeer gezellige middag tijdens een bijeenkomst bij Wolbrink in Hengelo. Deze middag werd mede verzorgd door Rita Oldenhave die met muziek en zang voor een vrolijke noot zorgde.

Rita Oldenhave wist de aanwezigen volop bij haar optreden te betrekken door ze mee te laten zingen en vooral door muziek te maken waarop volop gedanst kon worden.
Aan het begin van de middag werd iedereen door het bestuur welkom geheten en de beste wensen voor 2019 toegewenst. Er werd namens S.H.S. koffie of thee aangeboden met een Nieuwjaarsrolletje, gebakken door de familie Grotenhuijs en de familie Loman.

Leny Wolbrink in het zonnetje gezet voor alle goede zorgen

Na de koffie werd onder leiding van Rita Oldenhave niet alleen het glas geheven om te proosten op het nieuwe jaar maar werd er ook 'lang zal ze leven' gezongen voor jarige Gerda Grotenhuijs. Zij trakteerde daarop alle aanwezigen op een lekker borrelhapje.

Later deze middag kwamen er zakken met hoedjes voor de dag en werden de heer en mevrouw Loman 'bruidspaar gemaakt' zogenaamd omdat ze 45 jaar getrouwd zouden zijn. De heer Loman kreeg een hoge hoed, mevrouw Loman een wit bruidshoedje en vervolgens werd er een dansje gemaakt waarbij Rita Oldenhave op een bepaald moment riep: 'wisselen' dan werd er een hoedje aan iemand anders gegeven en zo werd de dansvloer steeds voller met mensen met grappige hoedjes. Vervolgens werd het bruidspaar tijdens de klanken van Siërra Madre nog eventjes in de serpentines gerold en natuurlijk 'de kus'. Hierna ging het bruidspaar voorop in een feestelijke polonaise.
Ook Leny Wolbrink werd in het zonnetje gezet omdat ze na jaren de zaal en het café gerund te hebben gaat stoppen en nu van haar welverdiende rust gaat genieten. S.H.S. maakt al jaren gebruik van locatie Wolbrink en de middagen zijn altijd perfect verzorgd. Leny Wolbrink kreeg een cadeaubon en met een groot applaus bedankt voor alle goede zorgen.
Het optreden van Rita Oldenhave werd samen met de heer Arnold Grotenhuijs afgesloten met het 'Hengels Volkslied' en hierna was er een verloting waarbij lekkere prijsjes te winnen waren.
Rond 17.15 uur ging iedereen weer huiswaarts na genoten te hebben van een fijne en gezellige middag.