Vele mooie prijzen bij de bingo van de seniorensoos Ons Contact. Foto: PR
Vele mooie prijzen bij de bingo van de seniorensoos Ons Contact. Foto: PR

Mooie prijzen en een boel gezelligheid

TOLDIJK - Seniorensoos 'Ons Contact' is het jaar begonnen met een gezellige bingomiddag.

Nadat Ria Gosselink iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst had kon de bingo beginnen.
Ditmaal zonder balletjesautomaat en ballen, maar wel met een bitterbal en een saucijzenbroodje! Jawel hoor, de soos gaat ook met de tijd mee. Dit keer werd het spel gespeeld door middel van een voorleesverhaal met opvallend veel cijfers die de bingomolen vervingen. Opletten geblazen dus en zeer aandachtig luisteren zodat geen getal gemist werd. De cadeaus waren door de leden zelf meegenomen, twee per persoon. Zodat naast de bingo ook nog na de pauze bij de verloting door eenieder een mooie prijs gewonnen kon worden.


Voorleesfeest 'Een huis voor Harry'

VORDEN/HENGELO - In het kader van de Nationale Voorleesdagen organiseert Bibliotheek West Achterhoek een Voorleesfeest. Het prentenboek van het jaar 'Een huis voor Harry' staat centraal. Het voorlezen vindt op woensdag 30 januari van 15.00-16.00 uur plaats in Bibliotheek Hengelo en dezelfde tijd op donderdag 31 januari in Vorden.

Kater Harry is bijna altijd binnen. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Dan verdwaalt Harry in de stad. Alleen Vera weet de weg naar huis. Kan iemand hem helpen Vera te vinden? Deelname aan het Voorleesfeest is gratis, aanmelden wordt op prijs gesteld.


bibliotheekwestachterhoek.nl


Zangdienst 'Vorden zingt'

VORDEN - Zondag 27 januari om 19.00 uur is er in de Dorpskerk van Vorden weer een zangdienst. Er wordt gezongen uit diverse bundels en deze liederen zijn in de afgelopen tijd op verzoek aangevraagd. Dit trekt telkens veel belangstelling vanuit de regio. De muzikale begeleiding hierbij is in vertrouwde handen van de heer W. Kuipers uit Apeldoorn die het fraaie orgel van de Dorpskerk bespeelt. Hij zal muzikaal terzijde worden gestaan door trompettist Reik Heusinkveld eveneens uit Apeldoorn die een extra feestelijk tintje zal geven aan het geheel. Tussen dit alles door is er een kort meditatief moment door pastor Th. Menting uit Wehl over het thema: 'Voor wie zou ik bang zijn?'. Na afloop kan er nog gezellig nagepraat worden onder het genot van koffie of thee en er is ook een boekentafel met gratis uitleen. Er kunnen eveneens nieuwe verzoekliederen worden aangevraagd voor de volgende zangdienst.