Dammers DCH stevig aan de leiding

HENGELO - In de eerste klasse regio Oost Gelderland stond de zevende ronde op het programma van de provinciale bond. Ditmaal ontving het eerste van DCH de spelers van DVOIJ 1 uit Ulft en omstreken. En ook ditmaal kwam het team van DCH onder aanvoering van teamleider Harry Vos totaal niet in moeilijkheden.

Eddy Hoebink haalde voor DCH de eerste punten binnen door een goed uitgespeelde positie en noteerde twee punten voor zijn partij. Hij is daarmee tevens de lijstaanvoerder in de persoonlijke topscorelijst van de eerste klasse met 7-13. Rodier Evers moest wat meer knokken voor zijn punt, omdat hij een wat sterkere tegenspeler had, echter het lukte hem prima en speelde remise. Jaap Vos had een gelijkwaardige opponent en beide kwamen niet tot uitspattingen in hun partij zodat het op remise uitliep. Vervolgens werd de score voor DCH opgevoerd door Arnoud de Greef en Jaap de Vries die beide de winst binnen haalden en de stand op 8-2 brachten. Harry Vos was als laatste aan het spelen en probeerde allerlei trucjes om zijn tegenstander te slim af te zijn, maar kwam uiteindelijk niet verder dan remise waarmee de eindstand op 9-3 kwam. DCH heeft nu 7-14 en gaat ruim aan de leiding. Behalve Eddy staan op de lijst van de individuele topscoorder vijf spelers van DCH.

Negende ronde Nationale Competitie met DCH spelers
In de negende ronde van de N.C. speelden zeven spelers van DCH mee. Arnoud de Greef speelde met DIOS 1 in de hoofdklasse A in Bunschoten en zij wonnen daar met 7-13 en staan nu zevende met 9-8. Arnoud zelf speelde remise.
Het tweede team van DIOS zat in Lunteren achter het bord tegen DES 3 en verloor met 11-9. Het verlies kwam mede doordat ze een speler tekort hadden die op het laatste moment moest afzeggen.
Teamleider Harry Vos wist zelf wel te winnen en Jaap Vos verloor in een klassieke stand die hij verkeerd inschatte; twee zetten anders en hij had alle kans op winst. DIOS 2 staat negende met 9-6.
Ook in Bunschoten speelde het derde team van DIOS. Deze won ook daar met 8-12, heeft nu 9-3 en goede kansen gezien de tegenstanders om nog omhoog te klimmen. Gerrit Kreunen speelde daar gelijk.
Tenslotte DUO 2 die net zoals DIOS 2 en 3 in de tweede klasse B speelt, ontving Eye uit Wapenveld en deze nam de punten mee met een 9-11 overwinning. Rodier Evers speelde gelijk, Jaap de Vries won en Ben Okken verloor. DUO 2 staat nu vijfde met 9-11.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 17 en 18: Arnoud de Greef - Gerrit Kreunen 2-0, Henk Lansink - Harry Vos 0-2, Jan Bosch - Jan Luiten 1-1, Jaap Vos - Gerrit Halfman 1-1, Wim Sloetjes - Wim Eijkelkamp 2-0, Henk Lansink - Ben Okken 1-1, Gerrit Kreunen - Han van Beek 2-0, Gerrit Halfman - Jan Luiten 1-1.
Standen: Groep A: 1. Arnoud de Greef 13-23, 2. Harry Vos 12-21, 3. Rodier Evers 11-16. Groep B: 1. Gerrit Kreunen 9-11, 2. Wim Sloetjes 14-12, 3. Jan Luiten 14-12.

DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

www.kndb.nl/nationale-competitie/


Heren turners Achilles behalen eerste en tweede plaatsen

HENGELO/BARCHEM – Tijdens de rayonwedstrijden turnen te Barchem op zondag 13 januari, turnde Achilles Hengelo met twaalf jongens mee.

Voor de allerjongsten was het hun eerste turnwedstrijd voor heren/jongens in het rayon. De eerste wedstrijd was voor Bram Maljers, Wout Schotman, Swen Loskamp en Ruben Engbers. De jongens hebben stak en netjes geturnd met derde, vierde en vijfde plaats en middenmoot als mooie resultaten. Het mooiste van de dag is dat de jongens genieten van het turnen, want het is best lastig om op zes verschillende toestellen alles te onthouden en ook nog op je best te moeten turnen.
De tweede wedstrijd van de dag was voor pupillen en jeugd, in kleinere groepen in de verschillende categorieën. Deze jongens turnen al wat langer en weten al wat er van hen verwacht wordt. Er werd super netjes en strak geturnd door Achilles-deelnemers Jean-Gardy Lootsma, Rens Kafoe, Jorrit Kornegoor, Ties Schotman, Sil Wisselink, Luuk Schuerink en Quintin Uytenboogaart. Zij gingen huiswaarts met maar liefst vier eerste plaatsen en verschillende tweede plekken. De jongens turners van Achilles kijken terug op een geslaagde wedstrijd in het Rayon Hanzestreek. Het publiek en de trainsters bedankten de jongens en heren voor de prachtige turnwedstrijd.


Jong De Graafschap ook in 2019 bij Voetbalvereniging Zelhem

ZELHEM - Jong De Graafschap speelt op het terrein van Voetbalvereniging Zelhem de eerste helft van 2019 ook de thuiswedstrijden van de reservecompetitie poule B. Alle thuiswedstrijden van het team van Jan Vreman zijn in Zelhem op de maandag om 18.30 uur en eenmaal op de dinsdag, namelijk op 16 april. Het programma van de thuiswedstrijden Van Jong De Graafschapen tegenstanders zijn als volgt: 28 januari Jong VVV/Helmond Sport, 18 februari Jong FC Eindhoven, 11 maart Jong Achilles, 16 april Jong Go Ahead Eagles en 6 mei Jong SC Heerenveen. Andere clubs in de reservepoule B waartegen Jong De Graafschap ook speelt, maar dan de uitwedstrijden, zijn: Jong Roda JC, Jong Excelsior, Jong FC Dordrecht, Jong SC Cambuur en Jong NAC Breda.

De entree tot de thuiswedstrijden van Jong De Graafschap is gratis.