Leon van der Meer zingt John Denver

LINDE - Zondagmiddag 27 januari zingt en speelt Leon van der Meer nummers van John Denver en anderen. Deze voorstelling is in het theater aan de Lindeseweg 29 in Vorden (buurtschap Linde) en begint om 15.00 uur.

Het muzikale bloed stroomde al vroeg door de aderen van Leon van der Meer. Het begon met ritmisch drummen op de potten en pannen uit de keuken van zijn moeder. Later werd hij lid van een drumband waar hij zijn ziel en zaligheid in kwijt kon. Verder heeft hij alle instrumenten bespeeld die hij in huis maar kon vinden, van orgel tot accordeon van mandoline tot mondharmonica.
Op zijn vijftiende kocht hij een gitaar en die aankoop zou zijn verdere muzikale leven volledig beïnvloeden. Leon heeft zich ontwikkeld als goede vertolker van zijn idool John Denver. Vele nummers van John Denver passeren dan ook de revue tijdens zijn optreden.
Naast de muziek van John Denver laat hij het publiek genieten van de muziek van onder andere Simon & Garfunkel, James Taylor, Jim Croce en vele anderen. Met zijn prettig in het gehoor liggende stem boeit Leon al meer dan vijftien jaar elk publiek.
De toegangsprijs is 10 euro, exclusief consumpties. Reserveren kan via de website www.theateronderdemolen.nl. Op deze website staat tevens het volledige najaarsprogramma van het theater.


Jubal en Reborn sluiten met Top 2000 melodieën januari af

VORDEN/BAAK - Op zondagmiddag 27 januari geven muziekvereniging Jubal en het koor Reborn een gezamenlijk concert in het Kulturhus aan de Raadhuisstraat 6 in Vorden in Vorden met als thema: muziek uit de Top 2000. Aanvang 14.00 uur.

Terwijl de Top 2000 er alweer een tijdje op zit, zijn de bekende melodieën nog regelmatig bij de oefenavonden van muziekvereniging Jubal en het koor Reborn te horen. Reborn en Jubal zullen zowel gezamenlijk als apart bekende nummers ten gehore laten brengen. Een prachtige samenwerking met verrassend resultaat. Geniet mee op zondag 27 januari in het Kulturhus te Vorden.
Meer informatie over de verenigingen staat op de websites en Facebook.


www.koorreborn.nl

muziekvereniging-jubal.nl


De Bankdirecteuren op Toldieks Midwinterfeest

TOLDIJK - Zaterdag 2 februari wordt er in Toldijk het jaarlijkse Midwinterfeest georganiseerd. De Vordense vijfkoppige formatie De Bankdirecteuren verzorgt de muzikale invulling. Zij slepen bij elk optreden een halve woonboulevard mee om de gezelligheid van een knusse huiskamer te creëren. De aanvang is 21.00 uur.

Ze spelen van CCR tot Springsteen, van Gypsy Kings tot The Stones, van Toto tot Mumford & Sons. Het wordt zodanig gespeeld dat je het gevoel hebt dat je bij ze op de bank zit. Verzoekjes of zelf meezingen op het podium zijn vaste elementen bij De Bankdirecteuren.
Het Toldieks Midwinterfeest wordt georganiseerd door Schutterij Proost. Zij bouwen Den Bremer om tot een grote gezellige feestschuur met lange biertafels. Het buitenterrein wordt gezellig aangekleed met vuurkorven en glühwein. In het café bij Den Bremer worden platen gedraaid waarbij het volume niet voluit gaat zodat er ook gezellig gepraat kan worden. Het geheel vormt volgens de organisatie de perfecte ambiance voor Toldiek en omgeving om de winter eens goed door midden te zagen. Het feest is voor jong en oud en iedereen is welkom.

Kaarten zijn tot vrijdag 1 februari in de voorverkoop bij Den Bremer 7 euro en aan de deur 10 euro. Zie voor meer informatie ook de Facebookpagina van Schutterij Proost.


José la Croix nu vrijwillig overgangsconsulente

BAAK – Na 18 jaar is José la Croix gestopt met haar praktijk als verpleegkundig overgangsconsulente. Zij informeerde, adviseerde en begeleide vrouwen voor en tijdens de overgang.

"Naast mijn werkzaamheden als wijkverpleegkundige heb ik altijd met genoegen gewerkt als overgangsconsulente, omdat ik al die jaren altijd nieuwsgierig ben geweest naar het proces van de overgang (menopauze) bij vrouwen. Als verpleegkundig overgangsconsulente had ik dagelijks vrouwen in mijn praktijk die wilden weten of ze al in de overgang zijn en wat ze aan hun klachten zouden kunnen doen."

Omdat zij haar activiteiten en interesse nog niet helemaal wil loslaten en voorlopig wil doorgaan met haar diensten als overgangsconsulente, doet zij dit vanaf 1 januari 2019 als vrijwilligster. Zij vraagt nu een vrijwillige bijdrage. José krijgt nog regelmatig mails of telefoontjes met vragen over de overgang, maar ook voor andere gezondheid gerelateerde vragen. In haar wachtruimte liggen diverse folders en andere informatie ter inzage of om mee te nemen. Haar website blijft voorlopig nog in de lucht en daar kan een afspraak worden gemaakt. Dit zolang er behoefte is.

"Rest mij om al die vrouwen (en mannen) te bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen en wellicht tot ziens."


www.joselacroix.nl