Meester Henny Barnhoorn geeft zijn collega en vriend meester Jan Burgers een afscheidscadeau. Foto: Liesbeth Spaansen
Meester Henny Barnhoorn geeft zijn collega en vriend meester Jan Burgers een afscheidscadeau. Foto: Liesbeth Spaansen

Meester Henny neemt afscheid van De Rank en het onderwijs

TOLDIJK – Het afscheid van meester Henny Barnhoorn van basisschool De Rank in Toldijk duurde de hele donderdag 10 januari. Natuurlijk namen alle klassen gepast afscheid, de collega's deden hetzelfde. Tijdens de receptie mocht Henny vele handen schudden van ouders en oud-leerlingen, maar ook van oud-collega's uit zijn veertigjarige loopbaan als onderwijzer.

Door Liesbeth Spaansen

Die donderdagochtend worden Henny en zijn vrouw Ina van huis opgehaald met een rode eend en door een haag van zingende kinderen wandelen zij de school binnen. Daar in de hal nemen alle groepen afscheid van de meester: met een getallenliedje, een lied met BoomWhackers, een denkvierkant van Thinking for Learning (T4L) en een meester-Henny-ABC. Na de lunch werden Henny en Ina getrakteerd op een discoparty en een mooi cadeau: een telescoop van ouders, commissies en de kinderen. Meester Henny trakteerde de kinderen, gaf iedereen een afscheidscadeautje en elke klas kreeg ook nog een spel.

Omdat die avond de afscheidsreceptie in de school plaatsvond, moesten de meester en zijn vrouw even worden vermaakt. Gekozen werd voor een toeristische rondrit door de omgeving. Het team nam daarna tijdens een heerlijke maaltijd besloten afscheid.

Afscheidsreceptie
De afscheidsreceptie werd goed bezocht. Henny en Ina schudden vele handen. Er waren collega's van eerdere scholen, zijn eigen zanggroep Octo Viri, familie, vrienden, opleiders, oud-collega's en heel veel ouders en oud-leerlingen.

De collega's namen die avond op gepaste wijze afscheid van hun collega, namelijk met een 'MijnRapportfolio'. Zo schetste juf Nandie met Stokkie het stokstaartje van de denklessen, een profiel van Henny: "Je bent oplettend, hebt oog voor de kinderen, bent actief, wilt samenwerken en alles een persoonlijk tintje geven." Juf Daniëlle benoemde in de Vlinder de ontwikkelaar: Thinking for Learning, IPC, de computer, 3D printer, iPad en mindstorms.

Juf Isabelle vertelde via de poes over de rustige manier waarmee Henny met iedereen omgaat. "Ik weet zeker dat je nog meer gaat genieten met Ina en de kleinkinderen, de warmte zal missen en nog wel op school zal komen." De spin is de verbinder, vertelde juf Joke. "Het woord Pensioen staat voor Positiviteit, als Eerste op school zijn, Nierstenen, Schotland, Ipc, trotse Opa, Eten en Nooit zullen we deze verbindingen vergeten." Juf Mariëlle had de bij meegenomen. Een teamplayer, net als Henny graag samenwerkend en voor anderen alles doen. "Meester Henny gaat alleen zelf meestal laat naar huis."


Lees verder op pagina 3

Meester Henny Barnhoorn en Mister Einstein, ze hoorden bij elkaar. Foto: Liesbeth Spaansen