Kranenburg krijgt weer Openbaar Vervoer. Foto: PR
Kranenburg krijgt weer Openbaar Vervoer. Foto: PR

Kranenburg krijgt weer Openbaar vervoer

RANENBURG - Op 15 december gaat de lijn 193 versterking krijgen van een tweede bus. Deze nieuwe lijn is een initiatief van Buurtbus Vereniging Vierakker-Wichmond en Kranenburgs Belang. Hierdoor gaat de dienstregeling ook veranderen naar een dienst van één uur in plaats van anderhalf uur.

De ene bus vertrekt 's morgens 07.00 uur vanuit Wichmond en de bus vanuit Kranenburg om 07.29 uur. De route gaat via station Vorden naar Wichmond - Gelre ziekenhuis - Warnsveld door naar station Zutphen en zo ook weer terug naar de Kranenburg.
Inmiddels zijn er in de Kranenburg haltes geplaatst. Er wordt gereden tot bij de school De Kraanvogel aan de Eikenlaan. Zo kunnen alle inwoners van de Kranenburg van deze lijn gebruik gaan maken, maar ook reizigers die het Heiligbeelden museum of het Traumacentrum willen bezoeken.
Acht nieuwe vrijwilligers uit de omgeving van Vorden en Kranenburg zijn bereidt gevonden om samen met de bestaande groep van chauffeurs deze nieuwe lijn te gaan rijden. Ze zijn inmiddels goedgekeurd en ondertussen volledig ingewerkt. In totaal zijn er nu 38 vrijwilligers die deze dienstregeling verzorgen en coördineren. De initiatiefnemers zijn daar erg blij mee.