Aantal klanten Voedselbank naar recordhoogte

DOETINCHEM/BRONCKHORST - De Voedselbank Doetinchem heeft nog nooit zoveel klanten gehad als de afgelopen maanden. Ruim 240 alleenstaanden en gezinnen maken gebruik van de Voedselbank. Dat zijn ruim 700 inwoners van de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst. Dit grote aantal laat zien dat de armoede nog lang niet is verdwenen.

Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen met een uitkering; maar ook mensen met een klein pensioen of loon. Door de groei van de vaste lasten wordt het steeds moeilijker de eindjes aan elkaar te knopen.
Voor de Voedselbank is het ieder week weer een uitdaging om een goed pakket samen te stellen. Dankzij de bijdrage van winkeliers, zorgboerderijen en particulieren kunnen er iedere week ongeveer 30 dingen in het pakket worden gedaan.
Maar in de winterperiode is het altijd moeilijk. De behoefte aan goed houdbare producten is groot: rijst, macaroni, pasta, pot- of blikgroenten, aardappelpuree, enzovoorts. Snoepgoed en chips is er voldoende, maar de Voedselbank zit te springen om voedingsmiddelen waarmee een goede warme maaltijd kan worden klaargemaakt.
Momenteel loopt er een actie voor de inzameling van Douwe Egberts-punten in alle supermarkten. De punten worden ingewisseld voor pakken koffie. Veel kerken en andere organisaties verzorgen ook inzamelingen. Wie iets wil doneren, kan contact opnemen via telefoonnummer 0314-843318.

Dat zijn ruim
700 inwoners
van de
gemeenten
Doetinchem en
Bronckhorst


Misschien leest een agrariƫr dit bericht wel en heeft hij/zij nog wintergroenten of aardappels in de aanbieding. Het wordt graag afgehaald.
De Voedselbank koopt geen voedsel in, maar is afhankelijk van datgene wat binnen komt.