Alzheimer Café over levensboeken maken

ZUTPHEN/VORDEN - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Zutphen. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie is het café gratis toegankelijk. Men ontmoet lotgenoten en men kan met elkaar in gesprek over zaken die men meemaakt of bezighoudt. Thema van de maand december: levensboeken maken. Dit vindt woensdag 18 december om 19.30 uur plaats in Buurthuis De Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen.

Te gast is Wil Boonstra. Hij zal een bijeenkomst verzorgen over het maken en gebruiken van een levensboek. Een levensboek kan ouderen met dementie helpen zo lang mogelijk hun identiteit te behouden. Ook kan het maken en gebruiken van een levensboek een zinvolle bezigheid zijn voor mantelzorgers en hen helpen het gesprek met hun naaste makkelijker te maken. Wil Boonstra is sinds 1990 actief in de ouderenzorg, met als specialisatie de omgang met ouderen met dementie. Samen met zijn partner Ingrid Barendsen schreef hij voor de ouderenzorg de boeken Terug naar Toen Deel I en Deel II, waarin het belang van het ophalen en vastleggen van levensverhalen van ouderen uiteen wordt gezet.

Tijdens de pauze en na de lezing zijn er voorbeelden van levensboeken in te zien. Zoals altijd is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. Voor meer informatie: Alzheimer Oost-Gelderland 06 – 13 51 44 11.


alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland