Bijeenkomst over slaapapneu en het gebruik van apparatuur

WARNSVELD - Op dinsdagavond 26 november van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) houdt de Landelijke ApneuVereniging een bijeenkomst in zaal 't Nut, Breegraven 1 in Warnsveld. Deze avond, met als thema 'Het gebruik van slaapapneu apparatuur', is bedoeld voor leden van de ApneuVereniging, voor mensen met slaapapneu en belangstellenden.

Een belangrijk symptoom van het Slaapapneu Syndroom is dat de patiënt niet alleen zwaar snurkt, maar tijdens de slaap herhaaldelijk stopt met ademhalen zonder wakker te worden. De patiënt merkt er zelf niets van, maar de partner wel. Dergelijke ademstilstanden zijn zeer schadelijk voor het menselijk lichaam. Men kan hierdoor al langer met vage klachten rondlopen zoals vermoeidheid en prikkelbaarheid, maar omdat deze zich geleidelijk aan ontwikkelen wordt een bezoek aan de huisarts vaak uitgesteld.

De avond wordt geopend door Ruud Steiginga, regiocoördinator Stedendriehoek, waarna mevrouw Ingvild Jacobs-Kelder en de heer Mikel Becks van Philips Sleep & Respiratory Care Benelux een lezing geven, waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan de Philips-apparatuur en slaappositie-gerelateerde apparatuur voor apneupatiënten. Alle sprekers zullen nader ingaan op allerlei aspecten van slaapapneu en de desastreuze effecten die dit heeft op het menselijk lichaam, de maatschappelijke gevolgen daarvan en wat men daaraan kan doen. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden voor de bijeenkomst (noodzakelijk vanwege beperkte ruimte) voor 22 november bij de regiocoördinator van de ApneuVereniging Ruud Steiginga via mail of telefoon.


steiginga@apneuvereniging.nl

055 - 522 03 64