De Dash-leden liepen hard en lang. Foto: Gerhard Weevers

Dash haalt sponsoring binnen

VORDEN - Met een sponsorloop en een sponsoravond heeft Dash de penningmeester een groot plezier gedaan. Het werd een geslaagde en gezellige vrijdagavond, die aantoonde dat de leden goed kunnen lopen en dat bedrijven uit Vorden en (soms verre) omstreken de Vordense volleybalvereniging een warm hart toedragen. De winnares van de sponsorloop werd Laura Oldenhave: zij haalde het meeste geld op. Er werden zelfs rondjes van 46 gelopen. Daarnaast won Laura vier toegangskaartjes voor de Efteling. Later op de avond waren de (nieuwe) sponsors uitgenodigd. Zij steunen de vereniging voor de komende vier jaar.

Drie Quintusteams starten competitie met winst

HENGELO – De teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen op zaterdag 28 en zondag 29 september. Drie teams namen winstpunten mee naar Hengelo.

Quintus dames senioren 1 moesten zaterdag 28 september voor de eerste wedstrijd naar Groenlo. Quintus en Grol waren aan elkaar gewaagd, maar de dames uit Hengelo hadden veel pech met hun schoten op doel. En ze kwamen wissels tekort om het snelle spel van Grol te belopen. Een combinatie van oorzaken waardoor ze de wedstrijd verloren met 18-13.

Voor Quintus E1 was het de eerste competitiewedstrijd. Ze speelden tegen Grol E2. In de eerste helft ging het gelijk op, tussenstand 2-2. In de tweede helft maakte Quintus de kansen die ze kregen beter af. Dit kwam door een goede samenwerking. Eindstand 4-9 voor Quintus.

De heren senioren 2 van Quintus speelden zondag 29 september de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Erica in Dieren. Erica degradeerde afgelopen jaar uit de eerste klasse en Quintus promoveerde uit de tweede klasse. Het was dus voor beide teams spannend hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen. Quintus was in het nadeel omdat een aantal basisspelers vanwege werk verhinderd was. Dat kwam ook naar voor in de wedstrijd; Quintus had weinig in te brengen. De eindstand was 31-15 voor Erica.

Quintus Heren A hadden deze zondag meteen de verste wedstrijd van het seizoen, naar de Europahal Vleuten, bij Utrecht Leidsche Rijn. Een forse tegenstander waar de jongens vol tegenaan moesten. Vanaf de eerste minuut een fysieke, gelijk opgaande wedstrijd met voor rust een kleine achterstand. In de tweede helft konden ze het verschil niet meer maken. De tegenstander was echt te sterk en ze verloren met 29-21.

Meisjes B speelden voor het eerst een wedstrijd in de B competitie. De tegenstander HCW in Winterswijk was een fysiek sterke ploeg. Na een goede wedstrijd van de meiden was de tegenstander toch te sterk en verloren zij de wedstrijd. Eindstand 13-7.

Quintus HB1 moest uit in Winterswijk. Met een zieke Maurits moesten ze het doen met één licht geblesseerde wissel. Quintus begon goed aan de wedstrijd en Luca liet mooie acties zien op de linkerhoek. Toch kon Quintus net niet de aansluiting vinden en stond steeds zes punten achter. Aan het eind van de tweede helft liep HCW verder uit. Eindstand 31-17.

Quintus Heren senioren 1 mocht naar Nijmegen om Ha-STU te verslaan. Met de eerste helft namen de heren van Ha-STU een hele offensieve dekking aan, dit bracht Quintus een beetje in verwarring. De rust was in hun voordeel (11-8). De tweede helft liep helemaal lekker in het voordeel van de Hengeloërs. De tegenstanders raakten uitgeput en toen was het helemaal gebeurd voor ze. Eindstand: 13-32.

Barre omstandigheden voor RTV Vierakker-Wichmond op NCK

VIERAKKER/WICHMOND – RTV Vierakker-Wichmond heeft zaterdag 28 september de 61ste tijd neergezet op het Nederlands Club Kampioenschap (NCK).

De zes mannen klokten een tijd van 1.13.56 uur op het parcours van 52 kilometer in lastige omstandigheden. Er werd gestart met zes mannen: Jeroen Gelinck, Casper Kolkman, Peter Makkink, Martijn Versteege, Martin Weijers en Felix Wolbert onder leiding van Ralf Vos. Na acht kilometer moest Kolkman lossen, een kilometer later werd het ook moeilijk voor Martijn Versteege om aan te haken. De overige vier mannen waren op elkaar aangewezen voor de laatste 44 kilometer. Op de dijken langs het Veluwemeer en het Ketelmeer stond veel wind, dit in combinatie met de regen die naar beneden viel zorgde voor lastige omstandigheden. "Het belangrijkste is dat we weer aan de start stonden met een team van zes mannen. Ondanks de onervarenheid van twee van de mannen, was dit een mooie afsluiting van het wegseizoen," aldus Peter Makkink.

De wegfiets wordt aan de kant gezet door de leden van RTV Vierakker-Wichmond en de crossfiets wordt van de zolder gehaald. Vanaf zaterdag, 5 oktober start de Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen (GOW) competitie in Zutphen. Over veertien wedstrijden in de regio wordt uitgemaakt wie de competitie wint.