Varssels Toneel brengt 'Een gekkenhuis is 't ziekenhuis'. Foto: Bertus Jolink
Varssels Toneel brengt 'Een gekkenhuis is 't ziekenhuis'. Foto: Bertus Jolink

Varssels Feest gaat van start

VARSSEL - Het jaarlijkse Varsselse Feest staat weer op het punt om los te barsten. Op het programma staan onder meer optredens van Jackfire, DJ Drace en E = MC². Tevens is er een hilarische voorstelling van het Varssels Volkstoneel. Natuurlijk ontbreken de volksspelen en het kinderfeest met alle bijkomende vermaak niet. De festiviteiten vinden plaats op 11, 12 en 13 oktober en speelt zich af in en rondom de verwarmde feesttent bij de Varsselse molen aan de Varsselseweg 34 in Hengelo Gld.

Toneel- en muziekavond
Op vrijdagavond staat het Varssels Volkstoneel op de planken voor volk uit Varssel en (verre) omstreken. Ditmaal wordt het blijspel 'Een gekkenhuis in 't ziekenhuis' uitgevoerd.
Het stuk speelt zich af in het Slingeland ziekenhuis. In verband met een interne verbouwing wordt zaal 13 in gebruik genomen. Dit is een zeer verouderd hok met bijna geen faciliteiten. Terwijl de één na de andere verpleegkundige zich ziek meldt, moet hoofdzuster Riny zich zien te redden met de verwijfde broeder Ernst-Paul en de sullige, oude en trage zuster Bep. Uit nood vraagt zij de twee interieurverzorgsters Janny en Ilona haar te helpen als verpleegster. Dan vult de zaal zich met patiënten. Meneer Cohen, net terug van de operatiekamer, is geen lastige patiënt. Meneer Kuypers daarentegen is zeer veeleisend en is verdacht veel met de telefoon bezig. Bovendien kan hij zijn handjes maar moeilijk thuis houden. Mevrouw Visser is slechthorend en dat brengt verwarrende situaties met zich mee. Gelukkig maakt dokter Bouwer regelmatig zijn ronde over zaal 13. Maar al met al worden de patiënten niet veel beter van het verblijf in deze chaos.
Dit blijspel zorgt voor de nodige commotie en hilarische taferelen. De spelersgroep heeft er veel zin in om de bezoekers een plezierige avond te bezorgen.
De aanvang van het toneel is om 19.15 uur en de entree bedraagt 7,50 euro (inclusief koffie en cake). Bij de verloting zijn fantastische prijzen te winnen; de hoofdprijs is een fiets. Na afloop van de toneelvoorstelling is er volop gelegenheid om te dansen en te feesten op muziek van DJ Jordy.

Volksspelen
Op zaterdagmiddag worden traditiegetrouw de volksspelen gehouden. Deze worden om 13.30 uur geopend door burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst. Het eerste schot op de houten vogel zal worden gelost door Mariska Luesink, schutterskoningin van 2018. Naast het vogelschieten kan worden deelgenomen aan vogelknuppelen, haasjes schieten, kegelen, doeltrappen, bolero, pijlenrad en bierpul schuiven. Tevens zal er als rode draad een bier-marionet spel zijn. Ook het kratten stapelen wordt een leuk schouwspel.

Feestavond met Jackfire en DJ Drace
Zaterdagavond is er een knallend feest met Jackfire. Deze band bestaat uit vier ervaren en energieke muzikanten die ook nog eens broers van elkaar zijn. Zij verzorgen een spectaculaire en unieke live show, waarbij zowel Golden Oldies als de beste dance hits van nu aan bod komen. De optredens van de band worden afgewisseld met muziek van DJ Drace, die het publiek op een interactieve wijze meeneemt in een wervelende muziekmix.
Iedereen die van een oergezellig feest houdt is welkom. De entree bedraagt 10 euro. Voor jongeren onder de 18 jaar is de entreeprijs 7,50 euro. Legitimatie verplicht.

Optocht, kinderfeest en muziekmiddag met E = MC²
Op zondag om 13.00 uur start vanaf het Buurthuus Varssel de optocht. Zowel jongeren als ouderen zijn uitgedaagd om met het creatiefste voertuig heel Varssel op te trommelen. Het nieuwe koningspaar zal hen vergezellen.
Om 13.30 uur beginnen de kinderspelen met leuke, uitdagende onderdelen. Iedereen is natuurlijk welkom om de kinderen aan te moedigen. Deze middag zal ook een ballonnenclown de kinderen vermaken. Ook kunnen zij zich uitleven op trampolines.

Zowel op zaterdag als op zondag kunnen de kinderen gratis rondjes draaien in de draaimolen. Ook staan op die dagen weer een springkussen, skelters en speciale fietsen klaar. Vanaf 15.00 uur wordt het dak eraf gespeeld door drie oude muziekrotten die onder de formule E = MC² een energiek en gevarieerd optreden verzorgen. Alle knallers van hits, evenals smartlappen, discodeuntjes en dronkenman's liederen komen voorbij. De entree voor deze gezellige muziekmiddag is geheel vrij.


Programma van de Baakse Kermis 2019

BAAK - De 116de editie van de Baakse Kermis staat voor de deur, en ook dit jaar staat de grote tent op het bekende feestterrein. Van zaterdagmiddag 5 oktober tot en met dinsdagmiddag 8 oktober mee dansen, meezingen en gewoon ouderwets genieten van een gevarieerd aanbod van veelzijdige en verrassende live-acts. Kaarten kunnen nu ook online gekocht worden; zie de Facebook van Herfkens én Het Wapen van Baak, en er zijn pinkassa's aanwezig voor een snellere entree.

Zaterdagmiddag 5 oktober is er van 13.00 tot 14.00 uur een gezamenlijke brunch in de feesttent; deze is gratis en wordt aangeboden door kasteleins en KOS. Dit jaar is er dus geen kerkdienst! Vanaf 14.00 uur een Crazy Bingo show worden gehouden. Daarnaast vanaf 15.00 ook het Jeugdvogelschieten (10-16 jaar).
Zaterdagavond 21.00 uur is er een onvergetelijke show die alleen Black Tie Monkey Squad waar kan maken. Opgeven voor het vogelschieten op zondag kan vanaf 20.00 tot 21.30 uur bij 't Wapen van Baak.

Zondag 6 oktober vanaf 14.00 uur rijdt de jaarlijkse optocht met wagenbouwers, koningspaar, muziekkorpsen, vendeliers, karretjes en fietsen! Na afloop vaandelhulde op het plein voor de kerk en uitreiking van de prijzen voor de karretjes en fietsen. Vanaf 22.00 de uitslag van de grote wagens in de feesttent. Om 15.00 uur én 21.30 uur zijn er optredens van Kraakthelder.

Maandag 7 oktober vanaf 10.30 uur is de afmars naar de vogel vanaf Herfkens. Om 11.00 uur begint het vogelschieten, vogelknuppelen, schijfschieten en lepeltjesschieten. Voor de jeugd in de basisschoolleeftijd zijn er enkele andere spelletjes te doen. Vanaf 13.30 uur optredens van LEAD!, Handkar Trio en Blinde Ed.

Bij Café Herfkens
Kijk op zondag 6 oktober de optocht bij Café Herfkens vanaf een VIP terras met een gezellig deuntje muziek. Op zondag 6 en maandag 7 oktober is er een stamppot/wildbuffet voor 15 euro. Op maandag 7 oktober is vanaf 20.30 uur live muziek van de band 'De Heeren'.

Bij Het Wapen van Baak
Op zondag 6 en maandag 7 oktober wordt een kermishap (boerenkool, schnitzel, saté, bruinebonenschotel) geserveerd voor 12,50 uur, op de Deale.
Op zaterdagavond 5 oktober vanaf 21.00 uur: De band Hawkeye.
Op zondagmiddag 6 oktober vanaf 15.00 uur: De JPR-Strinx-Band.
Op maandagmiddag 7 oktober vanaf 15.00 uur: De band C.U. Rock.
Op dinsdagmiddag 8 oktober vanaf 12.00 uur: Het vat leegmaken.

Voor meer informatie kijk op de Facebookpagina.


facebook.com/baaksekermis

Jackfire treedt op tijdens Varssels Feest. Foto: PR Jackfire