Wichum aan 't zand
Wichum aan 't zand Paul Harmelink

Wichmond kijkt terug op een geslaagd 'Wichum in 't Zand'

WICHMOND - Zondag 22 september was een zonovergoten Wichmond decor voor het tweede Wichum in ’t Zand Beachvolleybal toernooi. De straat en het parkeerterrein voor Café D’n Olde Kriet waren omgetoverd tot een waar Copacabana door het aanbrengen van een slordige honderd kuub zand.

Vanaf half tien ’s ochtends meldden de eerste strandgasten zich in zwembroek en teenslippers waarbij klinkende teamnamen als ‘De Zandhappers’, ‘Brandend zand’ en ‘Chaos in het zand’ de revue passeerden. Na aanmelding was de eerste voorzichtige aanraking met het nog koude zand voor sommigen wat onwennig. Dit bleek echter niet lang te duren, al snel moest de organisatie ingrijpen door als de bliksem een paar ballen naar buiten te gooien ten behoeve van het warm spelen, waardoor ternauwernood voorkomen kon worden dat een niet nader te noemen team aan het kuilen graven sloeg.

Om een uur of tien moest het gaan gebeuren voor het ‘echie’. Daarbij vlamden fanatisme en bewijsdrang vanaf de eerste opslag uit de ogen van velen.

Uiteindelijk waren het de teams Zandhappers Junior en Familie Engel die de felbegeerde bokaal en vlaai in ontvangst mochten nemen.

Onder het genot van een heerlijk stukje vlees van de barbecue, weggespoeld met een welverdiend biertje, klonken vervolgens de eerste gitaartonen van de Dudes of Hengel. En zoals vaker bleef het nog lang bijzonder gezellig in ‘Wichum’.


Rommelmarkt Harfsen

HARFSEN - Zaterdag 5 oktober is er van 09.30 tot 14.30 uur een grote rommelmarkt bij Dorpshuus Hoeflo, Hulstweg 4-6 in Harfsen. Er is van alles te koop zoals kleine huishoudelijke artikelen, brocante, boeken, speelgoed, meubelen, elektra, gereedschappen, enzovoort. Er worden verder oliebollen en warme wafels verkocht. Daarnaast kan men onder het genot van een hapje en drankje genieten van live muziek en zal het rad van fortuin draaien. Gratis toegang en gratis parkeren. De opbrengst komt volledig ten goede aan plaatselijke verenigingen.