Hermans/Musset op weg naar winst in Valkenswaard. Foto: Freddie Driezes
Hermans/Musset op weg naar winst in Valkenswaard. Foto: Freddie Driezes

Hermans één punt voor op Bax na ONK-zege

VALKENSWAARD/HENGELO - De spanning in de ONK Dutch Masters zijspannen loopt hoog op. Met nog één wedstrijd te gaan pakten Koen Hermans en Nicolas Musset de koppositie door ook in Valkenswaard te zegevieren, al bedraagt de voorsprong slechts één punt. De beslissing zal vallen tijdens de Zwarte Cross op 20 juli.

Door Willy Hermans

De overwinning voor Team Hermans kwam niet gemakkelijk tot stand op het warme Euro-circuit in Valkenswaard. De eerste manche leek een prooi te worden voor Etienne Bax, die wegens een blessure van Stupelis met Daiders in de bak reed. In de voorlaatste ronde kregen Bax/Daiders pech en vielen stil, waardoor Hermans/Musset op kop kwamen en als eersten over de streep kwamen voor Vanluchene/van den Bogaart en Dierckens/Bax. Omdat Bax/Daiders als zesde eindigden waren Hermans/Musset direct de leiders in het ONK-klassement. Van Werven/Beunk klasseerden zich als derde, Keuben/Roes als zevende, Wisselink/Sloot als twaalfde.
De tweede manche moest worden ingekort omdat er na half 6 niet meer gereden mocht worden. Het leek een spannende strijd te worden nadat Hermans/Musset al snel op kop kwamen met Bax/Daiders er kort achter. Dit keer was het andersom en kregen Hermans/Musset problemen met de carburateur waardoor ze terugvielen naar de derde plaats. Deze positie konden ze vasthouden waardoor ze de dagzege veroverden en nog één punt voorsprong behielden in het ONK-klassement.
Bax/Daiders wonnen de tweede manche voor Vanluchene/van den Bogaart. De overige Achterhoekers deden het weer prima en eindigden in de Top 10. Van Werven/Beunk verstevigden door hun vijfde plaats hun voortreffelijke derde plaats op de ranglijst. Keuben/Roes pakten weer een zevende plaats, terwijl ook Wisselink/Sloot steeds beter gaan en als tiende afgevlagd werden.
De finale om de Nederlandse titel tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde belooft in elk geval een spannende strijd te worden Koen Hermans en Etienne Bax. Eerst staat zondag 7 juli de Grand Prix van Markelo op het programma en ook in deze strijd om het wereldkampioenschap is het spannend tussen Bax, Hermans en Vanluchene. Een mooie gelegenheid voor alle zijspancrossliefhebbers uit de Achterhoek om een wedstrijd op topniveau te bezoeken.

ONK Valkenswaard:
1. Hermans 45 pnt., 2. Vanluchene 44 pnt., 3. Bax 41 pnt., 4. Dierckens 38 pnt., 5. Veldman 33 pnt., 6. Van Werven 31 pnt., 7. J. Keuben 28 pnt., 10. Wisselink 20 pnt.
ONK-klassement:
1. Hermans 196 pnt., 2. Bax 195 pnt., 3. Van Werven 153 pnt., 4. Veldman 134 pnt., 5. Dierckens 122 pnt., 6. Vanuchene 120 pnt., 7. Willemsen 119 pnt., 8. Keuben 117 pnt., 14. Wisselink 53 pnt.

Impressie van de fietstocht rond Varssel. Foto: Bertus Jolink