Eerste Nationale Zonnekijkdag

LOCHEM - Op 7 juli 2019 staat de zon staat centraal tijdens de eerste Nationale Zonnekijkdag. Ook Sterrenwacht Phoenix in Lochem opent die middag de deuren voor het publiek om een kijkje te nemen door een van de opgestelde zonnetelescopen. Iedereen is welkom om de zon een stukje dichterbij waar te nemen.

De medewerkers staan die middag met de zonnetelescopen vanaf 13.00 uur op de markt van Lochem en op de sterrenwacht aan de Ampsenseweg 10 in Lochem. De toegang is voor beide locaties geheel gratis. Bij eventueel bewolkt weer wordt op de sterrenwacht een alternatief programma aangeboden in het planetarium. Uiteraard staat de zon daarbij centraal. Loop gerust binnen en leer het een en ander over deze mooie ster!

Weetje: Van alle sterren in het heelal is de zon de dichtstbijzijnde ster vanaf de aarde. Door de telescoop zie je soms de lussen van gasuitbarstingen of migrerende zonnevlekken. Zonnevlekken zijn lokale magnetische storingen op de zon waardoor het er wat minder heet is dan in de omgeving en zien er daardoor donker uit.


www.sterrenwachtphoenx.nl