Twee Freemde Mannen in het theater

VORDEN - Het liedjesduo Twee Freemde Mannen beklimt op 10 juli voor het tweede achtereenvolgende jaar het podium van Theater Onder de Molen in Vorden. Tijdens de muzikale theatervoorstelling 'Zo kan 't ook' bezingen de Twee Freemde Mannen deze avond waar het volgens hen allemaal om draait.

Een authentiek Achterhoeks liedjesduo bestaande uit Twee Freemde Mannen. De ene met die pet is Marcel en de andere met die hoed is Eric. Met gitaar en mondharmonica brengt het bijzondere tweetal gevoelige luisterliedjes, maar ook humorvolle teksten op eigen muziek. Het repertoire is volgens eigen zeggen geïnspireerd op een beetje blues en een vleugje country. Maar het dialect is het belangrijkste element. Hier en daar zingen Marcel en Eric ook in het Nederlands.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van Theater Onder de Molen in Vorden.

Zomercarrousel
Gedurende het zomerseizoen verzorgt Theater Onder de Molen gedurende 8 weken lang op de woensdagavond vanaf 20.00 uur voorstellingen onder de naam 'zomercarrousel'Men wordt ontvangen met een kopje koffie of thee met eigengemaakte molenkoek.


www.theaterondermolen.nl


Thema-avond rondom
de uil

VORDEN - Vier toeristische ondernemers organiseren op 2 en 10 juli thema-avonden rondom de uil bij Keuken van Hackfort, Baakseweg 6 in Vorden. Om 19.00 uur wordt een presentatie over de uil gegeven door Jan Jansen van Uilenwerkgroep Noord-West Achterhoek. Rond 20.00 uur vertrekt men naar een locatie in de buurt, waar het ringen van jonge kerkuiltjes wordt bijgewoond.

Johan Mollenhof van B&B Galerie de Burgerij, Annie Velhorst van Camping 't Lebbink, Gerda Ellenkamp van Hoeve de Moate en Bart Hiddinga van Theetuin Vierakker leerden elkaar kennen tijdens de IVN cursus 'Gastheer van het Landschap' in 2017. Het doel van de cursus was om gasten beter te kunnen informeren over de bijzondere natuurwaarden, cultuur- en landschapshistorie in de gemeente Bronckhorst. Al tijdens de cursus ontstond het idee om een dergelijk evenement op te zetten. Inmiddels zijn de avonden al twee zomers succesvol georganiseerd en is leuk voor jong en oud.

Voor meer informatie en kosten, zie de website. Aanmelden kan via e-mail. Er zijn 25 plekken en vol=vol, dus wees er snel bij.


www.vorden.nl

uilenavondvorden@gmail.com


Fietsen langs de Berkel

LOCHEM - Zondagmiddag 14 juli vindt de jaarlijkse IVN-fietstocht plaats. Dit keer langs de Berkel stroomopwaarts van Lochem tot de samenvloeiing met de Slinge en dan weer terug aan de noordzijde van de Berkel. De afstand is ongeveer 20 kilometer en de tocht duurt ongeveer 3 uur. De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats van de Aldi aan de Hanzeweg 17 in Lochem.

Onderweg wordt regelmatig gestopt. Natuurgidsen van IVN vertellen bijvoorbeeld over plan Stijgoord, waar water en natuur meer ruimte hebben gekregen. Bij het Mariabosje bij de Cloese wordt stilgestaan omdat daar een nieuwe kraamkamer voor insecten, vlinders en vogels aan het ontstaan is.

De tocht voert verder langs historische boerderijen op het Essenlandschap aan de Zwiepseweg. Bij het Zwiepse Broek is te zien hoe intensieve veehouderij kan samen gaan met de kamsalamander. Als de Slinge en de Berkel samenkomen gaat de route over de Stuwweg en vervolgens weer terug via de Kulsdom en Nettelhorst.

Onderweg is er een thee/koffiepauze voor 50 cent per persoon. Meefietsen is gratis, een vrijwillige bijdrage welkom. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie, neem telefonisch of per mail contact op met hoofdgids Johanna Logtenberg.


573 - 256 370

johanna51@zonnet.nl


Uitslagen viswedstrijd 55-plus De Snoekbaars

VORDEN - Donderdag 27 juni werd er gevist in de Oude Berkel.

Het was een mooie vismiddag, maar de zware vis liet zich niet zien. Er deden negen personen mee, die alleen maar kleine vis wisten te vangen.

1. Wim Bulten 1100 gram, 2. José van Amerongen 920 gram, 3. Gradus van Amerongen en 4. Jan Luppen 840 gram.

De volgende wedstrijd is donderdag 18 Juli.