De Runners mochten de dorstige kelen doorsmeren bij de jaarlijkse Kroegentocht. Foto: PR
De Runners mochten de dorstige kelen doorsmeren bij de jaarlijkse Kroegentocht. Foto: PR Foto:

Runners Vorden van kroeg naar kroeg

VORDEN - De Runners Vorden rennen iedere week hun straffe trainingsrondjes in en rondom Vorden. Maar één keer per jaar gaat het wat minder straf: tijdens de kroegentocht.

Veel Vordenaren hebben ze vast wel eens op de donderdagavond voorbij zien rennen: groepjes hardlopers van de Runners Vorden. Weer of geen weer, donker of koud, warm of licht. De Runners draaien wekelijks hun trainingsrondjes. Dat levert een gezond en getraind lichaam op. Daarom mag één keer per jaar de boog iets minder gespannen zijn. Dan lopen (lees: rennen) de Runners van kroeg naar kroeg.
De kroegentocht startte traditioneel bij de Sporthal Het Jebbink. En via de 'kroegen' Meat en Eat, De Goldberg en Uenk kwamen de Runners uitgetraind en volgetankt weer bij de sporthal terug. Daar werd het seizoen afgesloten met de traditionele bitterballen. Als je het hele jaar traint, dan mag dat wel eens een keertje.
De Runners Vorden starten iedere donderdagavond om 19.30 uur vanaf Sporthal Het Jebbink. Het nieuwe seizoen begint na de zomer weer met drie groepen. Het niveau varieert van 'talenten' tot 'cracks'. De afstanden zijn circa 5 tot 15 km. Onder de deskundige leiding van gediplomeerde trainers is het voor iedereen mogelijk om zijn/haar grenzen te verleggen. Ieder op eigen niveau. Wie nieuwsgierig is geworden of eens vrijblijvend mee wil lopen kan terecht bij de sporthal. Of op onderstaande website kijken.


www.runnersvorden.nl


Ontgrenzen in Berkelland en bij de burgemeester op bezoek

REGIO - Duitse en Nederlandse vrouwen spreken jaarlijks een aantal keren af om elkaar te ontmoeten. Juist omdat ze gezamenlijk interesses delen of om de verschillen te overbruggen. Hoe kunnen zij samen ondernemen, hoe wordt er aan weerszijden van de grens naar de vergrijzing gekeken en hoe gemakkelijk is het eigenlijk om te gaan studeren in Bocholt. Sinds 2013 Nederlandse en Duitse vrouwen vormen het netwerk Frauenbrücke Duitsland-Nederland. Op donderdag 4 juli vindt er een netwerkdag plaats in Borculo waarvoor belangstellenden zich kunnen opgeven.

Donderdag 4 juli organiseren zij een excursie waarbij het stukje Nederlandse historie niet los te zien is van de Duitse en waarbij kennismaking met de Nederlandse gemeente de verschillen en overeenkomsten met een Duitse gemeente laat zien.

Dit treffen is in de gemeente Berkelland. Daar spelen twee zaken die een gemeenschappelijke deler hebben: de geschiedenis van museumboerderij De Lebbenbrugge in de tijd van de Tachtigjarige Oorlog en als tolhuis/oude grenspost langs een 'hessenweg' tussen Duitsland en Utrecht. En de andere deler is dat burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland voor een paar dagen op de burgemeesterszetel in het Duitse Vreden zat van ambtsgenoot Christoph Holtwisch. Dat heeft de kennisuitwisseling en samenwerking sterker gemaakt Onlangs heeft burgemeester Joris Bengevoord (Winterswijk) ook een aantal dagen stuivertje gewisseld met zijn Vredense collega-burgemeester.

Programma
Op de netwerkdag bezoeken de vrouwen eerst de Lebbenbrugge, waar het begin van de ontmoeting is tijdens een lunch. Daarna is er een rondleiding en wordt de Nederlands-Duitse geschiedenis verteld. Vervolgens is er een samenkomst in het gemeentehuis van Berkelland in Borculo (Marktstraat 1). Burgemeester Van Oostrum ontvangt daar de Nederlandse en Duitse vrouwen.

Mochten Nederlandse vrouwen interesse hebben in het netwerk Frauenbrücke Duitsland-Nederland en/of op 4 juli willen deelnemen, stuur dan een e-mail naar: info@evezien.nl of heleen@posthumus.de .

De dag begint om 11.00 uur bij de Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo. De kosten voor de entree inclusief lunch zijn 15 euro. De dag eindigt om 16.00 uur.