Vertegenwoordigers van de goede doelen en Lionsleden: op de onderste tree v.l.n.r. Dirk Groeneveld, Lingkan Runia, Gerrie Gal, Trees Melgers en Arjen Hoendervanger en treetje hoger v.l.n.r. Maria Knols, Bolien Tijkken, Jaap Berenbak, Ans Wullink en Marco Huntelaar. Foto: Liesbeth Spaansen
Vertegenwoordigers van de goede doelen en Lionsleden: op de onderste tree v.l.n.r. Dirk Groeneveld, Lingkan Runia, Gerrie Gal, Trees Melgers en Arjen Hoendervanger en treetje hoger v.l.n.r. Maria Knols, Bolien Tijkken, Jaap Berenbak, Ans Wullink en Marco Huntelaar. Foto: Liesbeth Spaansen

Lionsclub Bronckhorst doneert duizenden euro's aan goede doelen

BRONCKHORST/BAAK – Ieder jaar kiest de Lionsclub Bronckhorst een aantal goede doelen. Met acties als de jaarlijkse tulpenverkoop en dit jaar eveneens een pubquiz en badeendjesrace werd veel geld ingezameld. Woensdagavond 26 juni kwamen vertegenwoordigers van de goede doelen bijeen in de tuin van Pepe grillrestaurant in Baak waar zij met de leden van Lions Bronckhorst een gezellig uurtje met een drankje en een feestelijk Lions-taartje hadden. Goede-doelencommissielid Marco Huntelaar had de eer de cheques te mogen overhandigen.

Door Liesbeth Spaansen

President van de Lionsclub Bronckhorst, Jaap Berenbak opende de avond met een warm welkom. "Vandaag hebben we een bijzondere bijeenkomst. We hebben acties gedaan voor goede doelen, die wij als Lions met elkaar hebben bepaald." Hij wijst naar de gasten. "en vandaag gaan we de cheques aan jullie uitreiken." Marco Huntelaar vertelde in het kort over de Lionsclub en de oprichting van een afdeling Bronckhorst in 2008. Deze bestaat nu uit ongeveer dertig leden, evenveel mannen als vrouwen. "Wij vinden het mooi om mensen te ontmoeten en te helpen en zijn regelmatig aanwezig bij bijvoorbeeld uitjes om rolstoelen te duwen of fruitbomen te planten en onderhouden. Ook is er een culturele markt georganiseerd. Jaarlijks worden acties gehouden voor een internationaal, een nationaal en regionaal doel."

Een cheque van 2.000 euro voor het Project schooluniformen Zuid Afrika werd door Lions-lid Tiny Koning in Soweto overhandigd aan de stichting die er alles aan doet om daarvoor de benodigde gelden binnen te halen. "Het onderwijs is gratis in de allerarmste wijk van Township Soweto in Johannesburg, maar het ontbreekt de ouders van de kinderen vaak aan geld voor verplichte schooluniform en lesmateriaal."
Dirk Groeneveld kreeg voor Stichting Haarwensen een cheque van 1250 euro. Dirk organiseert knipdagen voor Haarwensen, waar gezonde kinderen met lang haar hun haar kunnen doneren. "De laatste knipdag hebben we 58 staarten mogen knippen," laat hij trots zien. Ook houdt hij een pruik omhoog die van echt haar is gemaakt. Deze zijn erg kostbaar en worden maar gedeeltelijk door de verzekering gedekt.
De Lionsleden wilden dit jaar iets betekenen voor de verzorgingshuizen in de grote kernen van de gemeente Bronckhorst. "We hebben een bezoek gebracht om de wensen te inventariseren en elk krijgt vanavond een cheque van 1000 euro." Voor de Lindenhof in Vorden was Bolien Tijkken aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Het geld wordt bestemd voor een tovertafel. Arjen Hoendervanger en Ans Wullink kregen de cheque voor de Zonnekamp in Zelhem. Ook hier is een tovertafel een wens. "Het kan ook iets anders worden, maar het moet wel van toegevoegde waarde voor de bewoners zijn," vult Ans aan.
Stichting Welzijn Steenderen realiseert ontmoetingscentrum De Kei. "Na de verbouwing zal op het plein een beweegtuin komen," vertelt Gerrie Gal, die namens de stichting de cheque ophaalde. Trees Melgers en Maria Knols mochten de cheque meenemen naar Hengelo. Zij zijn van De Club van Zeven, een samenwerking van een zevental plaatselijke belangengroepen, waaronder zorgcentrum De Bleijke in Hengelo. "Het geld wordt gebruikt voor een ouderenmiddag in zaal Langeler, de eerste zaterdag van oktober." Voor Hyndendael Hummelo-Keppel kwam Lingkan Runia naar Baak om een cheque in ontvangst te nemen. "Het geld is voor het opfleuren van de binnentuin en een tuinbank."

Marco Huntelaar bedankte iedereen voor de komst, waarna de leden van de Lionsclub Bronckhorst hun gasten uitzwaaiden en rond de tafel gingen zitten voor hun laatste vergadering voor de zomervakantie.